De avonden zijn warm en wat is dan lekkerder dan een goede cocktail? Nee, we hebben het niet over een simpele rum-cola. Nee, we praten dan over een mooie Mango Mojito of een heerlijke Tequila Sunrise. Met de gadgets die wij hebben gereviewed kan iedereen de lekkerste cocktails bouwen.

Boeken

We lazen twee heerlijke, maar totaal verschillende boeken over cocktails. Mojito, Margarita, Martini is een boek dat tot in detail alle varianten van deze drie klassieke cocktails bespreekt. Het boek Fifty Drinks neemt een totaal andere benadering. Dit boek bespreekt zoveel mogelijk verschillende typen cocktails. Hmmm….

De Basics

Om cocktails te maken heb je een aantal tools nodig waar je niet zonder kan. Vacu Vin heeft een hele serie leuke cocktailgadgets ontwikkeld. Denk daarbij aan een slimme shaker, een muddler (zo’n stampding), en voor de echte beginner de Recipe Sticks. Je verse citrussappen pers je handig in de Carafe & Press terwijl je rietsuiker en andere ingrediënten handig in een PopSome bewaart.

Ice, Ice Baby!

Cocktails vragen ijs, veel ijs! Des te handiger is het om een ijsmachine zoals die van Trebs paraat te hebben. Voor Mojito’s kan je niet zonder Crushed Ice. Daarvoor heb je verschillende mogelijkheden. Zo maakt Trebs ook een eigen Ice Crucher, maar zou je ook gebruik kunnen maken van de Ice Crush functie op de blenders van Tefal. Ga je voor esthetisch verantwoord ijs, dan kan je altijd nog met de Party People van Vacu Vin aan de slag.

Presenteren

Een spectaculaire cocktail heeft een spectaculaire presentatie nodig. Daarvoor kan je kiezen om hem op de Lumiware Coasters van Philips neer te zetten. Om te voorkomen dat jouw vrienden uit elkaars glazen gaan lurken, zijn er de Glass Markers van Vacu Vin. Garneren doe je ook met een prachtig nieuw Nederlands product. Bols Foam. Deze flessen zorgen voor een heerlijke schuimlaag die op jouw cocktail blijft drijven.

Op een heerlijke zomer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.