Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Vacu Vin Citrus Carafe & Press

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Handige combinatie pers en karaf
  • Stijlvol ontwerp
  • Vaatwasserbestendig

THE BAD

  • Lastig persen met limoenen

In de cocktailbar gebruik je nogal veel citrusvruchten. Zit er geen limoen in, dan bevat de cocktail wel een citroen. En dan is er natuurlijk ook nog de Pasoã Jus of (beter nog) de klassieker Screwdriver waar vers sinaasappelsap toch echt het lekkerst is. Een handige, smalle, citruspers komt dan goed van pas. De Citrus Carafe & Press voldoet daarbij aan onze wensen voor een citruspers. Logisch dus dat we die ook even testen.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Citrus Carafe & Press is niet hip, maar voorral klassiek. Hij straalt voor mijn gevoel ook wel wat luxe uit. Hoewel de karaf erg helder is, gaat het toch echt om plastic. Ideaal voor als de kinderen met de Citrus Carafe & Press aan de haal gaan.

Gebruik

De pers werkt zeer waarschijnlijk anders dan je gewend bent. In deze pers leg je de citrusvrucht namelijk met de gesneden zijde omhoog en druk je de deksel van de Citrus Carafe & Press erop. Liefst met een draaiende beweging. Het sap wordt onderin de karaf opgevangen.

Het deksel waarmee je perst, sluit de karaf ook af. De vorm van de witte kelk kan je ook als schenktuit gebruiken. Om hem schoon te maken, knal je hem gewoon in de vaatwasser.

Praktijk

Het is even wennen. Citrusvruchten met de hand persenl. Toch heeft dat ook wel weer zijn charme en het mag gezegd worden, het werkt goed. Nouja, voor citroenen en sinaasappels. De limoenen die we op dit moment in de supermarkt vinden hebben een wat dikkere schil en dat vraagt nogal wat kracht.

Conclusie

De Citrus Carafe & Press doet wat hij moet doen. Handmatig persen mogelijk maken zonder veel ruimte nodig te hebben. De aanwezigheid van de karaf is dan ook enorm handig als je even een voorraadje wilt persen. Voor limoenen kost dit alleen veel meer kracht dan ik had verwacht.

Recept: Martini Royale

De Martini Royale is een heerlijke, feestelijke cocktail die je in het glas bereidt. Natuurlijk doe je dit in het klassieke Martiniglas.

Ingrediënten:

  • 50ml Vodka
  • 10ml Creme de Casis
  • Scheut champagne

Bereiding:

Schenk de vodka en creme de casis in een gekoeld glas. Vul het glas af met de champagne.

Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.