Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Trebs ComfortIce Ice Crusher met 4.5 sterren.

The Good
  • Eenvoudig in gebruik
  • Makkelijk schoon te houden
  • Goedkoop
The Bad
  • Mist een deksel om de bovenkant af te sluiten


Het mooiste voor een mojito is wel om deze te serveren met crushed ice in plaats van ijsblokjes. Het koelt de cocktail niet alleen snel, maar het ziet er ook nog eens een stuk leuker uit. Nu kan je ijsblokjes in een theedoek wikkelen en kapot slaan met een deegroller, maar het resultaat is voornamelijk een natte theedoek. Voor een paar tientjes schiet Trebs met de ComfortIce Ice Crusher te hulp.

Uitrusting

De Ice Cruscher van Trebs is een relatief simpel apparaat en dat zie je ook terug in de accessoires. In de doos vinden we namelijk alleen de ijslade en vultrechter. Missen we iets in de uitrusting? Jazeker! Een deksel om de vultrechter of de opening aan de bovenkant van de machine stofvrij af te sluiten. Je gebruikt hem immers niet iedere dag en hygiëne is wel heel belangrijk bij het gebruik van ijs. Wij losten dit op met een stukje aluminiumfolie, maar fraai is dat niet.

Uiterlijk

Voor de ComfortIce Ice Crusher heeft Trebs voor een RVS afwerking gekozen. Dit geeft het apparaat een strak uiterlijk waardoor het goed bij mijn vele andere keukenapparaten past. Ook in het uiterlijk komt naar voren hoe simpel het apparaat werkt. Boven op de trechter waar je het ijs in werpt. Daaronder de crusher (achter het metaal) en meteen daaronder weer de lade waarin het ijs wordt opgevangen.

Bediening

Zoals ik al aangaf, bedien je het apparaat met de aan/uit knop aan de voorzijde. Instellen dan het formaat van het uiteindelijke ijs is helaas niet mogelijk. Het eindresultaat had voor cocktails iets fijner mogen zijn, maar dat is persoonlijke smaak.

Ice Crusher in de Praktijk

De Ice Crusher werkt echt waanzinnig snel. De ijslade is in iets meer dan een minuut geheel af te vullen. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat het gecruschte ijs minder ruimte inneemt dan ijsblokjes uit een ijsmachine (zoals die van Trebs zelf). De verhouding is dan ongeveer 2:1.

Conclusie

Wil je ijs verbrijzelen, dan is de Ice Crusher van Trebs een simpele en ook zeer goedkope oplossing. Het is jammer dat het apparaat weinig controle geeft over het eindresultaat, maar dat is meer een cosmetisch vraagstuk van mezelf dan iets dat echt nodig is. Wat ik Trebs wel aanreken is het ontbreken van een deksel om het apparaat stofdicht af te sluiten wanneer je deze niet gebruikt. Dat is slordig. Buiten dat ben ik extreem tevreden.

Recept: Pineapple Mojito

Bij een Ice Crusher hoort natuurlijk een lekkere frisse cocktail met een hoog ijsverbruik. In dit geval de Pineapple Mojito.

Ingrediënten:

  • 25ml (halve) limoen
  • 10 muntblaadjes
  • 50ml witte rum
  • 2tl blanke suiker
  • 5 partjes ananas
  • Sheutje ananassap

Bereiding:

Gooi in een tumblerglas de muntblaadjes en partjes ananas. Gebruik de muddler om de sappen uit deze ingrediënten te persen. Voeg de rum, ananassap, suiker en het limoensap erbij en vul het glas af met crushed ice. Mix het geheel door met een lange lepel te roeren.

Proost!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.