Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Bols Foam

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Veel smaakvoller
  • Brengt inspiratie
  • Vernieuwend voor de hele cocktailwereld

THE BAD

  • Geen

Tot slot kijken we bij GadgetGear voor de verandering eens naar een ingrediënt en niet zomaar een ingrediënt. Het blijkt namelijk dat de likeurtrots van ons land, Bols, een ware primeur te pakken heeft met Bols Foam. Een primeur zo groot, dat niemand ze nog heeft nagedaan en dat het nog onmogelijk is om er cocktailrecepten bij te vinden. Bols Foam…

Uitrusting

In een verpakking Bols Foam vinden we een 20cl fles en een speciale Foam dop. Om de flessen te gebruiken draai je de normale dop eraf en de foam dop erop. Doe je dat niet, heb je gewoon standaard likeur en daar zijn de flesjes net iets te duur voor ;-).

Gebruik

Zoals gezegd moet je de Foam dop op de fles draaien om de likeur die je hebt gekocht in schuim te veranderen. Één flesje Bols Foam is voldoende om maarliefst twee liter schuim te maken. De flesjes staan niet onder druk, dus het proces is geheel handmatig. Iedere keer dat je op de kop drukt, komt er een toefje schuim uit.

Schuim blijft natuurlijk drijven waardoor dit op vrijwel ieder drankje toegepast kan worden. Van cocktail tot proseco of zelfs een biertje (al lijkt dat laatste me niks). Daarnaast is Bols Foam ook grappig om desserts op te maken. De foam blijft volgends Bols ongeveer 15 minuten in stand. Onze tests laten zien dat het van het weer afhankelijk is. Op een erg warme dag haalt hij de 13 minuten, in de koelkast de 20.

Smaak

Zuurstof is een belangrijke smaakmaker. Dat is waarom wijn- en theepuristen veel slurpen. De zuurstof die door de drank getrokken wordt zorgt ervoor dat we de smaak veel beter waarnemen. Datzelfde merk ik ook met de flessen Casis en Banana die ik mocht proberen. De likeuren waren als foam veel voller van smaak. Daarnaast was het tonggevoel van de alcohol veel minder aanwezig. Dat maakt het een enorm leuke toevoeging.

Conclusie

Bols Foam lijkt misschien geen gadget, maar is toch echt een high-tech likeur. Bols heeft een primeur te pakken. Een primeur die niet alleen smaak, maar ook het tonggevoel van een likeur veranderd. Bols Foam opent een wereld aan mogelijkheden voor de cocktailbar.

Recept: Bols Foam

Bij ieder recept hebben we geprobeerd om het product van de review erin terug te laten komen. Bij Bols Foam bestaan nog geen echte klassieke cocktailrecepten. Zelfs nieuwe recepten zijn niet te vinden. We kunnen alleen maar zeggen, experimenteer. Bols Foam daagt je uit 😉

Dit is het einde van het GadgetGear Cocktailweekend. Het was voor ons een plezier om een special van dit kaliber te schrijven. We hopen dat je ervan gaat genieten!

Proost!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.