Review: Tefal Blender Simply Invents (BL522)

Zo'n Ice Cube Maker van Trebs is leuk, maar voor een goede mojito heb je natuurlijk crushed ice nodig. Tefal heeft speciaal met dat doel een blender ontwikkeld die over een Ice Crush functie beschikt. Een mooi apparaat voor ons cocktailweekend.

Uitrusting

Naast de blender en de handleiding treffen we in de verpakking twee verschillende soorten doppen aan om de opening van de deksel van het apparaat af te sluiten. Één is een standaard doorzichtige dop. De tweede is een ijs-stick. Deze vul je af met een flinke lading zout en water waarna hij de vriezer in moet. Wanneer je deze gebruikt, blijft de inhoud van de blender langer koud. Slim!

De verpakking bevat ook nog een hulpmiddel om de beker van de blender uit elkaar te halen. Zo kan je alle onderdelen goed schoonmaken.

Uiterlijk

De Simply Invents is een blender zoals je hem kent van de films. Een prachtig RVS motorblok, een dikke glazen schenkbeker en een stevige rubber sluiting die je er gewoon op drukt. Een blok degelijkheid. Dat zie en dat voel je.

Bediening

Zo solide en eenvoudig het uiterlijk is, zo gemakkelijk is de bediening. Via de draaiknop kan je twee snelheden selecteren of de pulse stand gebruiken. Pulse betekent niet meer dan dat hij beweegt wanneer je hem indrukt en stopt wanneer je hem loslaat. Op de voet van het apparaat vinden we ook nog een Ice Crush knop. Wat voor deze review natuurlijk erg belangrijk is. De handleiding verteld ons dat we deze regelmatig kort moeten indrukken om ijs te crushen. Het kan aan mij liggen, maar dat lijkt toch echt hetzelfde te zijn als de pulse.

Simply Invents Blender en Cocktails

Het eerste waar we de blender voor testen is natuurlijk het maken van een lekker mojito. We gooien een partij ijsblokjes uit onze blokjesmachine in de blender en gebruiken de Ice Crush functie. Wat blijkt? Al het ijs in het midden is keurig gecrushed. Alles eromheen niet… Het resultaat, hele blokjes, halve blokjes en mooi schaafsel door elkaar. Daar kunnen we weinig mee.

Tijd voor een tweede test. Nu met standaard blokjes uit een malletje en een hoop ijszakjes (je kent ze wel). Het verschil met de machineblokjes is dat de machineblokjes hol zijn en de standaardblokjes niet. Wat blijkt? Nu werkt de Ice Crush wel naar behoren.

Smoothies en Soepen

Natuurlijk kan je de blender voor veel meer dan alleen Crushed Ice inzetten. Het belangrijkste in dit seizoen is natuurlijk de mogelijkheid om smoothies en milkshakes te maken. Hiervoor gooi je er wat fruit in, aangevuld met melk en roomijs (voor milkshakes) of ijsklontjes (smoothie). Natuurlijk sluit je de dop af met de Ice Stick. De bereiding van smoothies en shakes verloopt echt lekker snel.

Wil je een lekker tomatensoepje maken, ook dat gaat heel gemakkelijk met de blender. Je kookt een paar vlezige tomaten en gooit deze na het koken in de blender. Hoe minder kookvocht meekomt, hoe beter. Iets groene tomaten zorgen voor een iets zuurder soepje, maar kunnen verder geen kwaad. Tot slot gooi je er naar smaak peper en zout bij. Een paar seconden later is de tomatensoep klaar voor consumptie.

Conclusie

De Ice Crush knop doet hetzelfde als de Pulse-stand en dat is natuurlijk jammer. Crushed Ice maken kan de blender alleen met blokjes uit de vriezer, niet uit de ijsmachine. Dat kan afhankelijk van jouw situatie ook een nadeel zijn.

Koop je de blender niet voor de cocktails, maar voor de shakes, smoothies en soepen, dan zit je goed. De BL522 van Tefal staat dan echt zijn mannetje in de keuken. De maatbeker is lekker groot en de aanwezigheid van een Ice Stick zorgt ervoor dat koude bereidingen ook echt koude bereidingen blijven.

De BL522 blender verliest dus punten op het Ice Crushen, maar dat is het enige nadeel dat we hebben kunnen vinden.

Recept: Strawberry Daiquiri

Ze smaken soms nog wat waterig, maar de supermarkten liggen er al vol mee. Prachtige rode aardbijen. Een mooi momentje dus om een Strawberry Daiquiri te blenden.

Ingrediënten:

  • 50ml Blanke rum
  • 3 grote Aarbeien
  • 1/2 Citroen
  • 10 IJsblokjes

Bereiding:

Knijp de citroen uit en gooi ook de andere ingrediënten in de blender. Zet hierna de blender aan. Na enkele seconden is de cocktail klaar voor consumptie.

Proost!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Enorm degelijke blender
  • Afwasmachinebestendig
  • Grote inhoud
  • Ice Stick voor koele bereidingen

THE BAD

  • Ice Crush werkt niet op machineblokjes
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram