Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Vacu Vin Recipe Sticks

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Meest simpele manier om met cocktails te starten
  • Passen op praktisch iedere longdrink
  • Mooi ontwerp

THE BAD

  • Ingrediënten soms slecht leesbaar
  • Minder geschikt voor mensen die al langer cocktails maken

Vacu Vin en Bols hebben nog een opvallend product binnen de cocktailserie ontwikkeld. Het gaat om de Recipe Sticks. Vrolijke sticks die je in een glas zet om zo, snel, cocktails in elkaar te zetten. Het gaat daarbij om cocktails die je niet in een shaker of met een muddler hoeft te bereiden.

Uiterlijk

De sticks zien er lekker fris en modern uit. Ze zijn van helder plastic met daarop een rubber clipje waarmee ze op een glas vastgezet kunnen worden. Iedere cocktail heeft een eigen kleur clip zodat je ze gemakkelijk uit elkaar kan houden.

Op de sticks zelf staat boven de clip, de naam van de cocktail en eronder de ingrediënten. Vacu Vin heeft ervoor gekozen om de teksten te matteren. Dat geeft een prachtige luxe uitstraling, maar maakt zo ook wat lastig te lezen.

Gebruik

Het gebruik van de sticks is enorm simpel. Door de rubber clip passen ze vrijwel op ieder longdrinkglas. Heb je alle ingrediënten in je glas zitten, dan kan je de stick gebruiken om ze door elkaar te roeren. Na gebruik spoel ik ze vaak even af met water. Dan plakken ze niet en kan je ze meerdere malen op één avond gebruiken. Daarna gooi ik ze in de afwasmachine. Ondanks dat ze van plastic zijn, merk ik geen slijtagesporen.

Recepten

De zessticks bevatten zoals gezegd allemaal een eigen cocktailrecept. Het gaat om de klassiekers Cuba Libre, Sea Breeze, Bloody Mary, Tequila Sunrise (deze moet je niet roeren), Tom Collins en de Screwdriver.

Conclusie

De Vacu Vin Recipe Sticks zijn de meest laagdrempelige manier om met cocktails te beginnen. Met de sticks heb je vijf klassieke recepten in handen waar iedereen wel een favoriet in zal vinden. Daar staat tegenover dat je zo ook niet voor meer dan die vijf cocktails kan gebruiken. Ga je aan de slag met de Muddler & Tools set of de Cocktail Shaker van Vacu Vin, verdwijnen deze al snel in de besteklade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.