Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Vacu Vin PopSome

In de review van de Cocktail Shaker hadden we het al over de PopSome deksel die op de shaker aanwezig is. Een handige, flexibele deksel die ook als schenktuit gebruikt wordt. Dat vraagt natuurlijk om een review van de originele PopSome.

Denk nou niet dat we afwijken van ons thema. In tegenstelling. we blijven er helemaal bij! In vele cocktails moet je suikerwater of gewoon (riet)suiker gebruiken. Een potje suiker is dus onderdeel van een goede cocktailbar (net als een potje zout). Dan is een handige beker een fijne toevoeging.

Uiterlijk

De Popsome is een beker met een flexibele schenktuit. Door de tuit in te drukken creëer je een klein vacuüm. Dat, en de vorm van de tuit, zorgen ervoor dat deze niet zomaar los zal schieten.

Gebruik

Tsjah, hier kunnen we alleen maar heel kort over zijn. Hij functioneert prima als suikerpot en de schenkdop schenkt prima.

Conclusie

De PopSome is een slim en effectief product. In de winkel zal je verschillende versies vinden, maar ze komen allemaal op hetzelfde principe neer. Het verschil (als dat er al is) zal in de kleur van de deksel en de inhoudsmaat zitten.

Recept: Campito

De Mojito bevat meestal maar één krachtige vruchtensmaak. In de klassieker is dat limoen. In deze uitvoering gaat het om een zeer brede combinatie van smaken. Aan de ene kant proeven we de prachtige passievrucht, aan de andere kant de Campari.

Ingrediënten:

  • Halve limoen (in partjes)
  • Kwart sinaasappel (in partjes)
  • Sheutje passievruchtensiroop
  • 10 Muntblaadjes
  • 2 Theelepels rietsuiker
  • 40ml Rum
  • 20ml Campari
  • Scheutje Spa Rood

Bereiding:

Gooi de limoen- en sinaasappelpartjes in een glas. Voeg de muntblaadjes, suiker en passievruchtensiroop toe. Gebruik je muddler om dit door elkaar te mengen. Voeg de rum en Campari toe. Daarna het Crushed Ice en vul af met Spa Rood.

Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.