In 2015 ging MyCom, samen met zustermerken iCentre, Vobis en Dixons praktisch op de fles. Deze week zijn de winkels echt op slot gegaan en is het faillissement aangevraagd.

In 2011 ging het enorm goed met MyCom. In dat jaar wist de computerketen zowel Dixons als Dynabyte in te lijven. In 2013 kocht de toenmalig eigenaar ook de winkels van iCentre. Die keten van Apple winkels ging dat jaar failliet. Toch wist de BAS group, de winkels niet in leven te houden. In 2015 leek de hele groep ten onder te gaan aan de enorme kosten die de winkels met zich meebrachten.

Maar er gloorde hoop. In 2015 wisselden de winkels van eigenaar. Relevant Holdings nam de winkels over. Vlak na de overname van de winkels van The Phone House die inmiddels ook failliet zijn. Het bedrijf startte een duidelijke wijziging van strategie. Zo stopten de Dixons winkels een jaar later met de verkoop via de eigen webshop. Vorig jaar werd bekend dat MyCom zich zou storten op de markt van de refurbished IT producten. Een markt die in 2018 zowel de winkelketens van Leapp als Swoop in het faillissement stortte. Al wist Leapp nog wel een doorstart te maken.

Inmiddels vallen alle winkels onder Kijk UP BV uit Zaltbommel. Dat bedrijf nam de winkels begin 2018 over van het toen failliete Relevant Holdings. Dit na het failliet gaan van de Kijkshop winkels die onder Kijk UP BV vielen. Kijk UP staat onder leiding van Marco Heestermans. Diezelfde directeur was ten tijden van de financiële problemen onder de BAS groep al de Retail directeur. Hij verklaarde “Het huidige businessmodel is definitief achterhaald”. Daarmee lijkt hij de handdoek zelf al in de ring te gooien. Begin dit jaar sloot hij al zeven winkels en hoopte hij met crediteuren op één lijn te komen. Dit blijkt niet gelukt waardoor de 7 overige winkels nu ook op slot gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.