GadgetGear.nl

Dixons, iCentre, Vobis en MyCom op het rand van faillissement

Dixons, iCentre, Vobis en MyCom zijn allen onderdeel van de BAS Group. Een bedrijf dat als traditionele groothandel jaren geleden al een directe band aanging met de consument door in de MyCom en Vobis computerzaken te stappen.

De laatste jaren kennen we de BAS Group vooral als opkoper van failliete winkelketens. Zo kocht het in 2011 Dixons en Dynabyte om ze samen te voegen tot het nieuwe groene Dixons dat we vandaag kennen. In 2013 nam BAS Group de iCentre winkels over om zo één van de grotere Apple verkopers in Nederland te worden.

Momenteel heeft de BAS Group 1.200 mensen aan het werk. Deze zijn onlangs ingelicht over het feit dat de BAS Group uitstel van betaling heeft aangevraagd. Het personeel is verspreid over 88 Dixons winkels, 38 MyCom winkels en 24 iCentre winkels.

Ook heeft de BAS Group aangegeven dat winkels en webwinkels gewoon open blijven terwijl deze uitstel is aangevraagd, maar doorgaans zijn dit soort aanvragen een eerste, grote stap richting een faillissement. De geruchten gaan dat BAS een schuld van rond de €80.000.000 open heeft staan en dat het al langer van de Dixons formule probeert af te komen. Nogmaals, dat zijn de geruchten die we hier en daar tegenkomen.

1 reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Bas begon als groothandel, ik (kleine pc detaillist) kocht er praktisch vanaf het begin. De laatste 10 jaren steeds minder omdat ze mij rechtstreeks beconcurreerden via hun winkels. En ik ga mijn concurrent niet voeden. Wie het onderste uit de kan wil….