Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dixons stops met offline verkoop

Dixons startte in 1972 toen het Britse Dixons de winkels van het Rotterdamse Rinck overnam. In 1978 kocht Beijenkorf-moeder Vendex KBB de winkels om in 2006 samen met Dynabyte weer verkocht te worden aan Dexcom. Dat verkocht de winkels in 2011 aan BAS als onderdeel van een faillissement en BAS ging weer failliet in 2015 waarna de winkels aan Relevant Holdings werden verkocht en dat sluit nu de laatste deuren.

Vandaag heeft moeder Relevant Holdings bekendgemaakt dat het alle fysieke winkels van Dixons zal sluiten waarna de formule enkel als webwinkel door zal gaan. Van de ongeveer dertig winkels zal een klein aantal worden omgebouwd naar een vestiging van Phone House, iCentre of MyCom. Werknemers van die vestigingen kunnen mogelijk met een nieuw shirtje verder op dezelfde locatie. Daarmee zijn sinds 12 oktober 88 Dixons winkels uit de winkelstraten verdwenen.

Naast Dixons is Relevant Holdings eigenaar van iCentre, Optie1, Phonehouse, Typhone.nl en Skouter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.