Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Relevant Holdings nu eigenaar failliete BAS group winkels

Met het failliet van BAS Group was de toekomst van vele Dixons, MyCom en iCentre filialen onzer. Relevant Holdings, die eerder al de Phone House winkels van BAS Group overnam heeft alle filialen van BAS group overgenomen en gaat flink snoeien.

In april van dit jaar nam Relevant Holdings al 200 filialen van The Phone House over van BAS Group. Van dit aantal werden er 50 gesloten om de organisatie gezond te maken. The Phone House landde daarmee in dezelfde holding waar ook de telecomzaken Optie1 en Typhone.nl onder vallen. Onder het Optie1 merk hangen inmiddels 75 winkels. Dit mede door de overname van de One Mobility en GSMSHOP formules. Daarnaast zijn er plannen voor nog 50 verkooppunten. Optie1 positioneert zich onder de Phone House die zich richt op de steden.

Van de 88 Dixons filialen zal Relevant Holdings slechts 33 in stand houden. Ook bij MyCom worden deuren gesloten. MyCom gaat van 38 filialen naar 22. Binnen iCentre heeft BAS Group zelf voldoende filialen gesloten om die verkooppunten ongemoeid te laten.

Interessant detail is dat Relevant Holdings onder leiding staat van Henk Kamsteeg. Kamsteeg bedacht ooit de T for Telecom en Belcompany formules welke enkele jaren geleden werden verkocht. Daarnaast was hij de oprichter van Dexcom Holdings, de holding waarbinnen de Dixons formule in de jaren 90 werd ontwikkeld en waar de BAS Group de Dixons en Dynabite winkels van kocht in 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.