Ze leken als paddenstoelen uit de grond te schieten, winkels waar je refurbished Apple apparatuur kon kopen. Na het faillissement van Leapp legt nu ook Swoop het loodje.

Hoewel Leapp een doorstart heeft gemaakt, is het lot van Swoop nog niet bekend. Ook de exacte reden van het faillissement is onbekend. Het bedrijf deed al langer haar best om op uitgaven te besparen. Zo trok het zich terug als hoofdsponsor van voetbalclub Vitesse en sloot het een filiaal in Almere. Swoop was sinds 2012 operationeel.

Swoop werkte actief samen met Amac om aan gebruikte Apple apparaten te komen. Er zijn signalen dat Amac op dit moment geen inruil aanneemt. Het kan goed zijn dat ook Amac tot de schuldeisers gaat behoren.

Gevolgen

Bij een faillissement vervalt doorgaans per direct de garantie vanuit de verkoper van het product. Producten die bij Swoop ter reparatie lagen, zullen onder de verantwoordelijkheid van de curator vallen. Je zal er dus zelf achteraan moeten om jouw eigendommen te claimen Verantwoordelijke is curator Dhr. mr. M.W. Steenpoorte. Het failliet betreft de bedrijfsactiviteiten van Smartrepair, Swoop en Sellmydevice.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.