GadgetGear.nl

Kijkshop failliet

Het is over en uit voor de Kijkshop. Ooit één van de meest vooruitstrevende winkels voor gadgets, maar door de tijd achterhaald. Een reorganisatie wilde de winkel niet redden. 400 man personeel staat op straat.

Kijkshop ontstond in 1973 als verre voorloper van de webwinkel. Als bezoeker vulde je artikelnummers in op kaartjes waarna die die afgaf aan de balie. Na betaling werd jouw order binnen no-time bezorgd… bij diezelfde balie. Naast sierraden en seizoensspul had Kijkshop jarenlang een uitgebreide hoeveelheid elektronica in de winkels liggen.

Tot 2002 was Kijkshop onderdeel van Vendex KBB (later Maxeda) waar ook V&D, De Bijenkorf en de HEMA onder vielen. In dat jaar werd het onderdeel van Retail Network waar ook Perry Sport, Kijkshop, Scapino, Lucardi, Prénatal en Siebel onder vielen. Pas in 2015 verruilde de Kijkshop opnieuw van eigenaar. Ditmaal het Zweedse Listérus & Partners Capital Advisors AB.

Onder Listérus & Partners Capital Advisors AB kondigde de Kijkshop in 2017 al aan 20 van de 87 filialen te gaan sluiten als onderdeel van een stevige reorganisatie. Online zou belangrijker worden en een nieuwe strategie moest de winkel redden. Nu, begin 2018, valt het doek voor alle winkels. Online gaan ze nog wel even door, maar de overgebleven vestigingen gaan op slot en al het personeel staat op straat.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.