Review: Skullcandy Sesh True Wireless Headset

Skullcandy Sesh kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het is één van de meest opvallende true wireless headsets van dit jaar. Misschien omdat hij juist niet zo heel erg opvalt. De Skullcandy Sesh is groot, maar niet bold. En zet vooral een heel fijn geluidje neer.

Unboxing

In de verpakking van de Skullcandy Sesh vinden we de handleiding, de oordopjes, het oplaaddoosje en een micro-USB kabel. Mooi compleet.

https://www.youtube.com/watch?v=2gOxg1jurv8

Design

Het oplaaddoosje van de Skullcandy Sesh ziet er niet al te opvallend uit. De LED’s die de status van de ingebouwde powerbank weergeven, zijn netjes wit. Alle legal informatie die op het product aanwezig moet zijn, is zo onopvallend mogelijk op de onderkant van het apparaatje geplaatst. Echt super netjes.

Wij ontvingen van Skullcandy de zwarte uitvoering van de Skullcandy Sesh. Deze heeft grijze vlakken waar het logo in is verwerkt. Ook hier weer strak en niet al te nadrukkelijk aanwezig. Prima voor bij een trainingspak en prima bij een driedelig pak. Skullcandy levert de Sesh ook in een serie andere kleuren.

Draagcomfort

De Skullcandy Sesh is een echte in-ear headset. Bij plaatsing valt op dat hij voldoende ver in het oor gaat om ook echt goed op haar plek te blijven. De trend is bij veel merken om steeds minder ver in het oor te zetten, waardoor dit soort oordopjes gemakkelijk uitvallen. Bij Skullcandy gaan ze nog even niet mee met die trend, en daar ben ik erg blij om.

Qua gewicht zijn het niet de lichtste oordopjes die ik heb ingehad dit jaar, maar ze zijn ook niet merkbaar zwaar. Het draagcomfort is echt prima.

Raak je een oortje kwijt, hoef je niet meteen een heel nieuw setje te kopen. Wanneer je contact opneemt met Skullcandy, kun je nieuwe oortjes los bijbestellen. Skullcandy belooft dat ze relatief goedkoop zijn om bij te bestellen, al kennen we de prijzen niet.

Akoestiek

De Skullcandy Sesh is opgebouwd op 6mm drivers. Dit lijkt relatief klein waar veel merken opschalen naar 1cm drivers. Echter, de klankkast van de oordopjes is zeer groot. Hierdoor weten de oordopjes toch een indrukwekkend geluid neer te zetten.

Qua geluidssignatuur kan ik de Skullcandy Sesh het best beschrijven als iets aan de warme kant. Hierdoor is de weergave prima voor alle soorten popmuziek, maar ook akoestische muziek komt prima tot haar recht.

Skullcandy heeft niet geïnvesteerd in licenties op hoge kwaliteit streaming protocollen als aptX van Qualcomm. In plaats daarvan, leunt Skullcandy geheel op Bluetooth 5.0. De verbinding is één van de beste die we hebben ervaren, al valt hij soms wel weg. Heel normaal in deze productcategorie bij Android.

Het voeren van gesprekken binnenshuis en op kantoor gaat ook als een zonnetje met deze headset. De tegenpartij is goed te verstaan, maar ik ook. Loop ik buiten, kan er wat last zijn van wind, maar over het algemeen weet de chipset van deze headset dit redelijk goed weg te drukken.

Accuduur

De oordopjes gaan zo’n drie uur mee, wanneer je non-stop muziek aan het luisteren bent. De powerbank levert voldoende energie om ze ruim twee keer op te laden. In totaal kom je op een kleine 10 uur gebruiksduur. Het opladen heeft wel even nodig.

We vinden het wel jammer dat Skullcandy niet heeft gekozen voor USB-C anno 2019. Zeker omdat de andere grote release dit jaar, de Crusher ANC Wireless was. Die wordt wel met USB-C geladen. Gemiste kans dus.

Conclusie: Skullcandy Sesh True Wireless Headset

Over het algemeen genomen is de Skullcandy Sesh True Wireless Headset echt een heel fijne headset. Toch is het jammer dat je nog moet laden met een oude micro-USB kabel. Ook is er nog wat ruimte voor verbetering wanneer het gaat om de verbinding met de smartphone. Maar dit zijn echt kleine details.

Skullcandy Sesh kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg goed geluid
  • Behoorlijk goede verbinding
  • Hoog draagcomfort
  • Prima accuduur
  • Duidelijk bij spraak

THE BAD

  • Micro-USB
  • Soms valt de verbinding toch nog weg
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram