Review: SkullCandy Crusher ANC, de hoofdtelefoon die je schedel doet schudden

SkullCandy was één van de eerste merken met fashionable hoofdtelefoons. Met de Crusher voegen ze heel veel technologie toe die de Crusher ANC echt uniek maken. Deze tweede versie belooft veel goeds.

Eerder was hoofdredacteur Arjan al super enthousiast over de Crusher Wireless. De grote hoeveelheid bas was en is waar de Crusher in uitblinkt. Het concept is onverminderd. Met een schuif aan de linker schelp stelt de gebruiker de hoeveelheid bas in. Dit is een kunstmatige bas die met een servomotor wordt opgewekt. Het geluid vervormd niet. Het trillen van de oorschelpen geven een extra dimensie die je als bas beleeft. Zoals Arjan al schreef is dit onwaarschijnlijk van waarde bij het bekijken van films. Net zoals in de bioscoop allerlei geluidstrucen worden uitgehaald voor een extra beleving, doet de Crusher dit met de instelbare bas.

Ingebouwde technologie

De nieuwe Crusher heeft de toevoeging ANC. Dit staat voor Active Noise Canceling, ofwel het onderdrukken van omgevingsgeluid. Denk dan aan het monotone geluid van motoren in vliegtuigen of gerammel in een trein. Zelfs kantoorgeluiden weet de Crusher ANC prima weg te filteren. Een tv in een woonkamer hoor je zachtjes op de achtergrond en is niet geheel weg te filteren. ANC zit in de meeste moderne betere hoofdtelefoons en is niet echt onderscheidend. De Crusher voldoet aan de norm.

Slechts een klein aantal hoofdtelefoon zijn is staat het geluid aan te passen aan de gehoorkwaliteiten van de gebruiker. De NuraPhone doet dit op basis van de fysieke eigenschappen van het gehoor. De Crusher ANC heeft een app waarmee de gebruiker een gehoortest doet en het geluid per oor aangepast kan worden voor een perfecte beleving. Eigenlijk compenseert de hoofdtelefoon dan met een equalizer het geluid wat je aan gehoor te kort komt. Het resultaat is een lekker klinkende hoofdtelefoon. We hebben na de IFA een paar weken al met de Crusher veel muziek zitten luisteren. De vorige versie was wat minder geschikt als audiofiele hoofdtelefoon. Deze Crusher ANC is gewoon een prima klinkende hoofdtelefoon. Maar door de compensatie blijkt hij zelfs in staat heel helder en open te klinken. Dat in combinatie maakt het een prima hoofdtelefoon voor allerlei toepassingen. Van film tot hardrock en van house tot klassiek.

Bediening

De knoppen zijn onveranderd duidelijk geplaatst en laten weinig te raden over. Enkel om muziek te skippen moet je even de instructie video bekijken. Met dubbel klikken op de pause/play knop kan je de stemassistent van jouw telefoon of laptop activeren. Het werkt prima, maar ik ben er nog steeds geen fan van. Met een tik op de linker oorschelp, schakel je de ‘omgevingsmodus’ in. Daarmee spelen de microfoons in de hoofdtelefoon het omgevingsgeluid af. Zo creëert de Crusher de mogelijkheid om gemakkelijk met de omgeving te communiceren terwijl je wel de hoofdtelefoon ophoud. Wel zo handig in de trein of publieke ruimtes.

Een kleine maar niet onbelangrijke extra feature: de hoofdtelefoon kan je altijd terugvinden dankzij de Tile integratie. Een klein nadeel is wel dat Tile weer een abonnement wil verkopen voor meer mogelijkheden.

Geluid

De Crusher ANC Wireless behoort nog net tot de eerste golf hoofdtelefoons die al ondersteuning bieden voor Bluetooth 5.0. Wanneer jouw smartphone dit ook ondersteund, geniet je van een stabielere verbinding, over een grotere afstand. De audiofiel zal wel ondersteuning voor protocollen als aptX en aptX HD missen. Skullcandy vangt dit deels op door het geluidsprofiel aan jouw gehoor aan te passen. Hierdoor klinkt de muziek frisser dan over een aptX headset zonder deze gehooraanpassing.

De Crusher ANC kan ook gebruikt worden om te bellen. Het geluid is wat dofjes en de microfoons voldoen maar zijn niet top voor deze toepassing. De technologie wordt gevoed door een erg goede accu die lang meegaat en snel oplaadt. Een USB-C aansluiting maak universeel opladen mogelijk.

 

Fashion

SkullCandy maakt van oorsprong mooi ogende en hippe hoofdtelefoons voor jouw hoofd. De merknaam zegt alles. Een paar jaar geleden leek het merk een beetje de weg kwijt door de vele plastic modellen voor een extreem lage prijs. Met de Crusher ANC maakt het merk een duidelijk statement door te kiezen voor kwaliteit. De afwerking en technologie zijn ronduit prima. De faschionable kleuren maken duidelijk dat het merk alles van (straat)mode begrijpt. Per seizoen komt SkullCandy met een andere kleur. Zo hopen ze een exclusief tintje aan een kleur te geven en hebben ze elk seizoen weer een nieuw product. De wijnrode Crusher ANC is zonder twijfel een eyecatcher, zowel op een mannen als dameshoofd.

Conclusie Crusher ANC Wireless

De Crusher ANC Wireless is een hoofdtelefoon die dankzij de kleur, vormgeving en afwerking er mag zijn als mode accessoire. De technologie waarborgt de laatste innovaties voor een aangepaste muzikale weergave, met een basweergave die films echt doet leven. Een absolute aanrader.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • beste bas ooit
  • pasvorm en comfort
  • fashionable
  • duidelijke knoppen
  • afstemming aan gehoor
  • Tile integratie

THE BAD

  • lichte hiss bij geen geluid
  • 1 connectie mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events