Logo GadgetGear.nl
Moondrop MIAD 01
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

MIAD 01 is de Android voor audiofielen

Audiofabrikant Moondrop heeft haar eerste smartphone uitgebracht. De Moondrop MIAD 01 komt met twee hoofdtelefoonaansluitingen en het toestel valt in het middensegment qua prijskaartje.

De Moondrop MIAD 01 komt met zowel een 3,5mm als een 4,4mm hoofdtelefoonaansluiting. De 4,4mm aansluiting is speciaal voor hoofdtelefoons en andere apparatuur met gebalanceerde audiokabels.

De chipset is voorzien van twee MasterHiFi DACs van Cirrus Logic met een 6-laags audiocircuit. Het audiocircuit is voorzien van een eigen voeding en alle connectoren zijn voorzien van een gouden coating.

Moondrop MIAD 01

Voor de verwerking van de digitale signalen, ontwikkelde Moondrop een eigen audio-app en ook de volumeregeling wordt door Moondrop overgenomen om hier een fijnere afstelling in mogelijk te maken. In totaal kun je uit 100 volumestappen kiezen. Het toestel verschijnt nog wel met Android 13 en over updates van de software is niks bekend.

Het budget ging vooral naar audio, dus op overige aspecten heeft de smartphonebouwer flink moeten besparen om tot een prijskaartje van minder dan €400 te komen. Er is gekozen voor een MediaTek Dimensity 7050 midrange chipset met toch een mooie 12GB aan werkgeheugen. Je kunt 256GB aan data lokaal opslaan, maar je kunt ook microSD kaarten tot 2TB plaatsen voor al jouw lossless audio. Je krijgt een 5.000mAh batterij in het toestel en toch ook nog een 120Hz AMOLED display van 6,7 inch. Deze heeft een FullHD+ resolutie. Het camera-eiland bestaat uit een 64 megapixel main camera en 8 megapixel groothoek. De selfiecamera meet 32 megapixels.

2 reacties

  1. Interessant apparaat. Ben benieuwd of deze een merkbaar betere output heeft dan mijn Xperia. Op de foto’s ziet het apparaat er best mooi uit. Denk dat het voor 400 euro een mooi ding is voor muziekliefhebbers die niet perse het beste van het beste willen van een telefoon. En als er genoeg interesse is, is er wellicht een basis voor een higher-end versie.

    1. Het voelt voor ons als een oplossing om hi-res naar het middensegment te brengen. Sony komt binnenkort weer met een nieuwe Xperia 1 met hoofdtelefoonaansluiting, maar wel weer beperkt tot alleen 3,5mm, terwijl deze MIAD ook over een gebalanceerde aansluiting beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.