Logo GadgetGear.nl
TikTok logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Chinees ByteDance gaat TikTok niet verkopen

Onlangs ondertekende de VS een wet die TikTok 1 jaar te tijd gaf om zichzelf aan een Amerikaanse partij te verkopen. De onderbouwing is dat TikTok in beheer zou zijn van een politiek tegenstander en wel China. ByteDance ontkent betrokkenheid van de regering.

Hoewel er in de VS veel contentmakers zijn die voor hun dagelijks brood afhankelijk zijn van TikTok, heeft ByteDance laten weten niet van plan te zijn haar sociale netwerk te verkopen. Daarmee lijkt het bedrijf zich op te maken voor een laatste jaar in de VS en zal de VS op haar beurt, net als veel Aziatische landen, internet censuur moeten gaan toepassen. Het zal actief toegang tot de app en site van TikTok moeten gaan blokkeren voor Amerikaanse gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.