Logo GadgetGear.nl
iPhone15 lineup
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple lanceert mini AI’s voor mobiel gebruik

Apple heeft OpenELM uitgebracht. Een zeer kleine ‘Large Language Model’ ofwel AI voor gebruik op apparaten met beperkte resources. Denk bijvoorbeeld aan iPhones en iPads. Helaas ligt de focus wel geheel op de Engelse taal.

In totaal bracht Apple vier versies van OpenELM uit. Met 270 miljoen tot 1 miljard parameters zijn deze modellen echt gericht op een beperkter taakgebied. Het is mogelijk de aanzet tot een betere Siri ervaring, daar de ontwikkeling bij Siri al jaren geen echte sprongen meer maakt. De modellen zijn getraind op Reddit en de gratis eBooks op Project Gutenberg. Daarmee zijn deze LLM’s nog niet interessant voor uitrol op de Nederlandse markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.