Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Gear4 Angry Birds Speaker Helmet Pig

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Biedt voldoende steun voor je iOS device
  • Mooi stereo klankbeeld
  • Instelbare bas
  • Handige afstandsbediening
  • Ook de mogelijkheid om de AUX aansluiting te gebruiken
  • Design is gewoon top!

THE BAD

  • Geen oplossing voor de Lightning Connector

Naast de mini-speakers die we onlangs reviewden, heeft Gear4 ook een uitgebreide serie grote Angry Birds speakers uitgebracht. Kijk je naar de versies die over een 30-pins iOS dock beschikken, dan heb je de keuze uit de Helmet Pig en de Black Bird. Die laatste heeft een losse dock waar ook de iPad in past. Wij reviewden de Helmet Pig. Deze heeft alleen ruimte voor een iPhone of iPod Touch, maar neemt dan ook wat minder ruimte in.

Unboxing

Net als bij de Angry Birds Mini Speakers, heeft Gear4 weer enorm veel aandacht aan de verpakking besteedt. De mooie doos van de Helmet Pig zit dan ook goed in elkaar en biedt ruim voldoende bescherming.

Kijken we naar wat we in de doos vinden, dan is dit natuurlijk de nodige documentatie. Daarnaast vind ik een afstandsbediening en een netstroomadapter. Voor de netstroomadapter krijg je pluggen voor zo’n beetje ieder stopcontact dat wereldwijd te vinden is.

Design

Net als bij de Mini Speakers, is het design van de Helmet Pig tot in de puntjes uitgewerkt. De speaker is van stevig plastic met contrastrijke kleuren. De lederen straps van de helm dienen als pootjes en zijn aan de onderkant keurig van een laagje rubber voorzien om onnodig resoneren te voorkomen.

De ontvanger voor de infrarood afstandsbediening zit in het rechter neusgat verwerkt. In het linker neusgat zit een status-LED die groen brandt wanneer de speaker aan staat.

De knoppen aan de achterzijde zijn ook keurig in de groene kleur van de Helmet Pig. Het is alleen jammer dat de standby-LED die aan de achterkant zit, niet ook groen is.

Bediening

Bediening van de speaker gaat hoofdzakelijk via de afstandsbediening. Die krijgt vrijwel compleet toegang tot je iOS device. Tracks skippen is dus geen probleem evenals het instellen van shuffle e.d. Gebruik je de volumeknop aan de achterkant, dan merk je dat deze digitaal is. Ook deze zal het volume op je iOS device aanpassen.

Niet alleen voor iOS

De Helmet Pig is niet alleen voor iPhones en iPod’s te gebruiken. De speaker bevat een een 3.5mm jack AUX aansluiting aan de achterkant. Hier kun je dus ook gewoon je Android of je Windows Phone aan hangen. Of je laptop natuurlijk ;-). De functionaliteit van de afstandsbediening loopt dan wel een beetje terug.

Geluidskwaliteit

Niet alleen het uiterlijk is voor deze speakers belangrijk, ook het geluid mag er wezen. Wanneer je de speaker opent, die je dat de twee roosters aan de bovenkant beiden mid-range speakers bevatten die het stereobeeld opbouwen. Aan de onderkant zit een flinke speaker voor de lage tonen weggewerkt. De hele speaker dient verder als klankkast.

Gear4 begrijpt dat geluidsbeleving erg persoonlijk is. De één houdt van laag, de ander van hoog. Het is ook sterk afhankelijk van wat jouw muzikale voorkeur nou is. Om dit op te lossen is de bas gewoon instelbaar via een draaiknop aan de achterzijde.

Kijk ik naar het totale klankbeeld dat ontstaat, is dat stukken beter dan je zou verwachten voor een speaker in deze prijsklasse. Oké, hij haalt het niet bij een Libratone Zipp of een SoundStack, maar daar leg je een heel ander bedrag voor neer. Al met al kan ik zeggen dat het muzikaal dus dik in orde is.

Het enige dat ik mis, is dat deze speakers niet aan elkaar gekoppeld kunnen worden zoals de Mini Speakers. Is dat echt nodig? Nee, maar ze roepen wel een bepaalde verzameldrang bij me op ;-).

Conclusie

Als je verwacht dat je met de Helmet Pig een gemiddelde speaker koopt die er gewoon goed uitziet, kom je al snel bedrogen uit. De opvallende speaker herbergt een geluid dat mijn verwachtingen zeker overtrof. Het is alleen jammer dat je er niet veel aan hebt wanneer je een iPod of iPhone met lightning connector in huis hebt gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.