Logo GadgetGear.nl
Kia e-Niro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hyundai en Kia krijgen extra verkeersdata in Nederland

Hyundai en dochter Kia hebben een deal met de Nederlandse staat gesloten. Daarbij krijgen de automerken toegang tot realtime verkeersdata van matrixborden en andere centrale verkeersuitzonderingen die bekend zijn bij de overheid. In ruil kijkt het merk onder anderen in hoeverre op het stroomnet aangesloten wagens kunnen bijdragen aan het verminderen van de netcongestie.

De wagens van de merken krijgen toegang tot informatie op matrixborden, waardoor ze real-time de juiste maximumsnelheid kunnen tonen op hun schermen. Ook zijn de wagens voortaan voorzien van locaties van schoolzones en andere risicogebieden en speciale, lokale regelingen. Hierdoor zouden bestuurders niet alleen beter op de hoogte zijn van de actuele situatie, maar ook minder in de problemen moeten komen tijdens het navigeren.

Ook andere merken kunnen overigens deze data bij de overheid opvragen. Hier is wel een overeenkomst voor nodig, maar de Nederlandse staat stelt de data gratis beschikbaar om zo de bereikbaarheid van locaties in Nederland te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.