Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Soundfreaq SoundStack met 5 sterren.

The Good
  • Waanzinnig goed geluid in zijn prijsklasse
  • Geoptimaliseerd voor iOS
  • Neutraal design
  • Handige opbergplaats voor afstandsbediening
The Bad
  • Geen


Met de Sound Stack introduceerde Soundfreaq afgelopen jaar een nieuw stukje audio-design voor in de woonkamer of (in ons geval) op kantoor. De Sound Stack mag namelijk niet alleen gehoord worden, maar ook gezien.

Uitrusting

In de doos van de Sound Stack vinden we naast de Sound Stack zelf en een berg documentatie, ook een netstroomlader, een afschermdopje voor de dock connector en de afstandsbediening.

Uiterlijk

De Sound Stack is een mooie ‘zwarte doos’. De bovenkant en voorkant worden met name gekenmerkt door stofkappen die de speakers beschermen. De zijkanten zijn afgewerkt met metalen platen terwijl de achter- en onderkant van plastic zijn gemaakt. Ondanks het vele gebruik van plastic, voelt de Sound Stack zeer solide aan.

Bediening

Bediening van de Sound Stack kan op drie manieren. Via de knoppen aan de voorkant, via de afstandsbediening of via een iOS apparaat. Dat mag een iPhone zijn, maar ook een iPod Touch of ene iPad. Via de Soundfreaq app krijg je toegang tot echt alle functies van het apparaat waaronder de mogelijkheid om naar de radio te luisteren.

Installatie

Installatie van de Sound Stack is zeer gemakkelijk. Je steekt de netstroom adapter in het stopcontact en sluit audiobronnen aan via de AUX IN, Optical IN, USB aansluiting of de dock connector aan de voorkant. Om het beste uit de Sound Stack te halen, koppel je jouw iOS apparaat via BlueTooth aan de Sound Stack en download je de bijbehorende app.

Gemak

De Sound Stack is een gemaksspeaker. Hoewel je hem draadloos kan gebruiken, kan je jouw iOS apparaat ook op de dock plaatsen zodat deze meteen wordt geladen. Toch begrijpt Soundfreaq maar al te goed dat Android ook een OS is om rekening mee te houden. Via de USB aansluiting aan de achterkant kan je een Android apparaat aansluiten en ook deze zal tijdens het spelen worden opgeladen. Natuurlijk kan je ook een Android via Bluetooth met de speaker verbinden.

Als je eenmaal met iOS apparaten aan de haal gaat, is de kans groot dat je de afstandsbediening steeds minder gaat gebruiken. Toch heb je er een plaatsje voor nodig. Geen zorgen, ook daar heeft Soundfreaq aan gedacht. De afstandsbediening bevat een beetje metaal en aan de achterkant van de Sound Stack zit een magneet waardoor je de afstandsbediening achterop de Sound Stack kan ‘plakken’.

Geluid

De Sound Stack positioneert zich als één van de betere speakers in het segment. Dat is goed te merken wanneer je de Sound Stack aanzet. Hoewel we al redelijk wat speakerdocks hebben gezien en gehoord, is het geluid uit de Sound Stack beangstigend helder. Hij weet een geluid neer te zetten dat we verwachten van een B&O of een Bose of in iedergeval een speaker die een stuk duurder is dan deze. Het maakt niet uit welke audiobron we gebruiken, het geluid blijft kraakhelder terwijl de Sound Stack ook de bass weet neer te zetten die we bij dance muziek verwachten.

Conclusie

De Sooundfreaq Sound Stack is een speakerdock met een waanzinnig goed geluid, zeker in zijn prijsklasse. Daarnaast ligt ook het bedieningsgemak erg hoog. Als ik enig nadeel moet benoemen dan is het dat je het meeste uit je Sound Stack haalt wanneer je een iOS apparaat gebruikt. Dat kan voor mensen een belemmering zijn om de Sound Stack in huis te halen, maar laat dat echt de enige zijn ;-). Ik geef niet snel een tien, maar als ik naar andere docks in deze klasse kijk en luister, kan ik niet anders dan de Sound Stack onze hoogste waardering geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.