Logo GadgetGear.nl
TikTok logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

VS: Chinees Bytedance moet TikTok verkopen

Alle grote sociale media zijn in Amerikaanse handen, behalve TikTok. In de toenemende spanningen tussen de VS en China, heeft de VS besloten dat er een verbod op TikTok komt, tenzij Bytedance het sociale netwerk verkoopt.

Het verbod gaat nog niet meteen in. Bytedance heeft een jaar de tijd om aan de nieuwe wetgeving rondom het netwerk te voldoen. Met andere woorden, om te verkopen.

Het verdwijnen van TikTok kanook in Amerika flinke gevolgen hebben. Naar eigen zeggen zijn 7 miljoen kleine bedrijven afhankelijk van omzet uit TikTok. TikTok lijkt eerst in beroep te gaan tegen de nieuwe wetgeving. Eerder werd een soortgelijk voorstel al verworpen voor de rechtbank van Montana. Als TikTok niet verkoopt, zal het moeten accepteren dat haar apps van alle app stores in de VS verdwijnen. Daarmee zal ook een belangrijke toestroom van content opdrogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.