Logo GadgetGear.nl
Topcraft Hobby Bankschroef 50mm verpakking
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Topcraft Hobby Bankschroef 50mm

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Topcraft Hobby Bankschroef 50mm met 3 sterren.

THE GOOD

  • Goedkoop
  • Eenvoudig te gebruiken

THE BAD

  • Slecht afgewerkt balhoofd

Hij is compact en hij kost geen drol. Maar is de hobby bankschroef van Topcraft ook echt een hit? Wij pikten deze bankschroef op bij, hoe kan het ook anders, de Aldi. Het is immers het huismerk dat Aldi op spullen drukt dat het vooral uit Azië onttrekt. In dit geval is hiervoor samengewerkt met het Duitse Ovibell.

Unboxing

In de doos geen handleiding, maar alleen de bankschroef. Het dopje dat onder het werkblad moet klemmen, kwam meteen al los. Dat hebben ze in China niet goed vastgezet. Gelukkig is dat snel zelf te herstellen.

Topcraft Hobby Bankschroef 50mm uitgepakt

Ontwerp

Qua ontwerp is de Topcraft Hobby Bankschroef 50mm echt super eenvoudig. Het is een soort lijmklem met daarop een flink balhoofd. Daarop weer de bankschroef zelf, zodat je deze gemakkelijk in allerlei posities kunt zetten. Dat laatste is echt super handig bij fijne klusjes.

Topcraft Hobby Bankschroef 50mm

Gebruik

De klemkracht op zowel het balhoofd als de klem voor materialen is echt prima. Wel missen we een eindstop op de schroef van de materiaalklem. Wanneer je deze verder dan de maximale 50mm opent, valt deze er gewoon af. Het is dus net aan met de lengte van de schroefdraad.

Het tafelblad waar je de klem op zet, mag niet dikker zijn dan 53mm. Daarmee kom je ook op de meeste werkbanken prima weg. Dat hebben ze dus goed uitgedacht.

Het balhoofd loopt verre van soepel en moet echt gesmeerd worden. Het balhoofd if ad fabriek nooit afgebraamd. Opschuren doet wonderen. Invetten kan ook, maar dan verlies je wel de klemkracht. In mijn geval accepteer ik dat dit is wat het is.

Conclusie Topcraft Hobby Bankschroef 50mm

De Topcraft Hobby Bankschroef 50mm doet wat het moet doen, maar ook echt niets meer dan dat. De afwerking van het balhoofd had echt veel meer aandacht mogen hebben. Zeker omdat dit een bankschroef is voor het fijnere werk. Voor de prijs is het prima, maar niet meer dan dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.