Logo GadgetGear.nl
The wanderer: Frankenstein´s Creature
Picture of Kelly Callemeijn
Kelly Callemeijn

Review: The wanderer: Frankenstein´s Creature (Nintendo Switch)

Kelly Callemeijn beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Prachtige aquarel geschilderde omgeving
  • De muziek en omgeving passen zich aan het humeur van het karakter
  • De keuzes die je maakt bepaald het verloop van het verhaal

THE BAD

  • Geen eigen opslaan optie, er wordt automatisch opgeslagen waardoor je vaker stukken opnieuw moet spelen als je tussendoor met het spel stopt
  • Het karakter draait soms rondjes

Iedereen kent het verhaal wel van het monster van dokter Frankenstein. Er zijn vele boeken, series en films over gemaakt.

De franse makers van ¨La Belle Games¨ kwamen vorig jaar met dit spel op de markt voor PC en mobiele apparaten en nu de versie voor de Switch.

Het verhaal

Je start het spel met een blanco blad. Het personage wordt wakker en kan zich niets meer herinneren. Hoe verder je loopt hoe meer kleur het onbeschreven boek en verhaal krijgt.

Ook heeft hij geen kennis. Geen kennis van spraak,taal, emoties of alles dat het leven inhoudt. Gaandeweg het spel leert hij de taal van de mensen, beetje bij beetje, wie hij is en waar hij vandaan komt.

Gameplay

Dit spel liet mij een beetje terugdenken aan de oude jaren ´90 click and point games. Echter hoef je hier geen voorwerpen te zoeken.

Je moet puzzels oplossen en je komt steeds meer te weten over zijn afkomst. Ook krijg je vaker keuzes voor te maken en elke keuze die je maakt bepaald het verloop van het verhaal.

Een voorbeeld van zo’n keuze is als een grote boze menigte achter je aan zit. Je krijgt dan de keuze om ze aan te vallen of ze bang maken met een harde schreeuw. In principe is geen enkel antwoord verkeerd maar de keuze kan je wel met een vervelend onderbuik gevoel achterlaten en voor een ander einde van het spel zorgen.

De eerste puzzel die je krijgt is een puzzel met verschillende bomen. Om deze bomen heen staan een paar struiken. Je moet deze struiken die oplichten in ieder een andere kleur en een deuntje spelen op de goede volgorde activeren. Alle puzzels zijn anders in dit spel wat het boeiend blijft houden.

Wat het spel nog intenser maakte was dat bij positieve emoties de muziek en de kleuren nog kleurrijker en intenser werden, daarentegen gaven negatieve emoties een donker kleurloos scherm met zenuwslopende muziek.

De omgeving is prachtig gemaakt en het lijkt alsof je in een aquarel schilderij loopt. Door dit alles bij elkaar, de omgeving, de geschreven teksten die in het beeld verschijnen en de muziek geeft het een unieke ervaring van dit spel.

De controls sturen vaker tegen en je karakter draait soms rondjes. Dit kan soms wel eens frustrerend zijn vooral als je met een puzzel bezig bent.

Het spel slaat automatisch op bij elk hoofdstuk. Als je dus middenin een hoofdstuk stopt met het spel moet je het voorgaand gespeeld stuk opnieuw spelen.

Je bent ongeveer 2 tot 2,5 uur bezig met de hele game (als je de puzzels goed af gaan). Dit is niet zo erg lang maar een spel zoals deze is op zichzelf echt een ervaring om gespeeld te hebben. Daarbij kun je altijd opnieuw beginnen en een andere keuzes maken hierdoor zal het einde van het spel ook weer anders zijn.

Conclusie The wanderer: Frankenstein´s Creature

The wanderer: Frankenstein´s Creature voor de Switch is een prachtig kleurrijk spel met kunstzinnige landschappen en mooie muziek waardoor het lijkt alsof je zelf in het boek (verhaal) meespeelt.

Op hier en daar een paar frustratie puntjes met het ¨spinnen¨ van je karakter en het niet zelf kunnen opslaan middenin een hoofdstuk vond ik dit een prachtig spel om te spelen en te ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.