Dit is zijn de nieuwe HTC Desire 10 Pro en Lifestyle

HTC heeft de nieuwe HTC Desire 10 Pro en HTC Desire 10 Lifestyle gepresenteerd. Opvallend is dat de snelste van de twee nog nooit zo Chinees is geweest. Hier is gekozen voor een MediaTek chipset. Opvallend is dat de goedkopere Lifestyle wel van een Amerikaanse chipset van Qualcomm is voorzien. Het meest opvallende is dat je ook bij HTC jouw bedrade hoofdtelefoon aan de wilgen mag hangen. Net als Apple schrapt HTC de 3,5mm audio-aansluiting voor haar Pro.

HTC Desire Pro 10

Hoewel Chinees heeft HTC met de MediaTek Helio P10 wel één van de meest vooruitstrevende chipsets van MediaTek gebruikt. Deze bereikt op alle cores 2.0GHz en beschikt afhankelijk van de uitvoering over 3GB werkgeheugen met 32GB opslagruimte of 4GB werkgeheugen met 64GB opslagruimte.

Aan de voorkant vindt je een 5,5 inch display met Full HD (1920x1080) resolutie. Boven het display zit een 13 megapixel selfie camera met een 150-graden beeldhoek. Achterop zit een 20 megapixel beeldsensor met laser autofocus. Daarnaast vinden we achterop de vingerafdrukscanner die ook als knop voor de camera gebruikt kan worden.

HTC Desire 10 Lifestyle

De HTC Desire 10 Lifestyle ziet er bijna hetzelfde uit. Toch zijn er wat subtiele verschillen. Zo pronkt op de achterkant van de Desire 10 het Hi-Res Audio logo. Dit komt doordat de Qualcomm SnapDragon 400 chipset hier wel ondersteuning voor biedt en de MediaTek niet. Dit zal ook de reden zijn dat de Lifestyle wel van een hoofdtelefoonaansluiting is voorzien en de Pro niet.

De chipset wordt verder voorzien van 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Het display meet 5,5 inch display heeft geen Full HD resolutie, maar 720p (1280x720). Achterop het toestel krijg je nu een 13 megapixel camera en 5 megapixels voor.

Verwachtingen

De HTC Desire 10 Pro klinkt als een nieuw vlaggenschip, maar qua specs en prijs zal het een mid-range toestel worden. Dat Hi-Res Audio ontbreekt is niet heel erg. Audiofielen kunnen hier immers geen high-end headset op aansluiten.

De HTC Desire 10 Lifestyle lijkt meer gericht te zijn op de onderkant van het middensegment. Wel een nette Qualcomm chipset en Hi-Res Audio, maar verder karig uitgerust qua camera en display. Het design is in ieder geval wel weer vernieuwend. Iets waar HTC opnieuw weet te onderscheiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram