Logo GadgetGear.nl
apple final cut pro for mac 10 8 and apple final cut pro for ipad 2 hero 240507 big.jpg.large 2x
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple introduceert Final Cut camera app en verbeterde apps voor iOS en macOS

Apple heeft vandaag Final Cut Pro voor iPad 2, Final Cut Camera voor iOS en FCPX 10.8uitgebracht, met enkele opmerkelijke verbeteringen gericht op videoproductie. Een van de belangrijkste nieuwe functies is ‘Live Multicam’, waarmee gebruikers tot vier camerafeeds tegelijkertijd kunnen beheren vanuit de app, wat een dynamische videoproductie-omgeving creëert. Dit maakt de iPad een nog veelzijdiger hulpmiddel voor filmmakers.

apple ios final cut camera 240507 big.jpg.large 2xDe update introduceert ook Final Cut Camera, een nieuwe app voor iPhone en iPad die gebruikers in staat stelt om camerafeeds draadloos te verbinden en individueel aan te passen. Deze functie benut de geavanceerde camera’s van de apparaten, met instellingsmogelijkheden zoals witbalans, focus peaking, en handmatig scherpstellen.

Voor diegenen die met grote projecten werken, biedt Final Cut Pro nu ondersteuning voor externe projecten, waardoor gebruikers projecten direct vanaf externe schijven kunnen beheren zonder interne opslag te belasten. Dit is vooral handig voor gebruikers die met hoge resolutie video en professionele codecs werken.

De update bevat ook verbeteringen voor Final Cut Pro op Mac, waarbij versie 10.8 nieuwe AI-gebaseerde functies bevat voor het verbeteren van licht en kleur, evenals tools voor een efficiëntere workflow. Deze functies gebruiken de Neural Engine van Apple’s chips om taken zoals kleurcorrectie en het toepassen van video-effecten te versnellen.

Al met al maken deze updates Final Cut Pro tot een krachtiger en flexibeler tool voor zowel professionele videobewerkers als amateurs die streven naar een hoge productiekwaliteit, zowel in de studio als onderweg.

apple final cut pro for ipad 2 grading presets 240507 big.jpg.large 2x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.