Logo GadgetGear.nl
Nintendo Switch Monster Hunter Rise Limited Edition
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nintendo: Voor maart 2025 details over opvolger Switch

Nintendo heeft het officieel gemaakt op X. De Japanners werken inderdaad aan een opvolger voor het kassucces dat de Nintendo Switch is geworden. Dit boekjaar nog zal Nintendo laten weten wat we mogen verwachten. Belangrijk detail, het boekjaar loopt wel over het ‘reguliere’ jaar heen en eindigt voor Nintendo in maart 2025.

Dat Nintendo nu op X aangeeft binnen een jaar de opvolger te presenteren, maakt een eind aan vele geruchten over de opvolger van de (handheld) console. Met haar Switch ontketende Nintendo een flinke markt voor systemen als de Steamdeck en ROG Ally (welke binnenkort al een opvolger krijgt). Echter wist geen enkele fabrikant zo succesvol te zijn als de Japanners, ondanks dat de hardware van de Switch al jaren oud is. Leuk detail, de huidige Switch draait op Android. De kans is groot dat Nintendo deze gedachte doorzet in de opvolger, om zo te zorgen dat de enorme catalogus aan games, in no-time weer compatible is met de opvolger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.