Logo GadgetGear.nl
apple ipad pro thin profile 240507 big.jpg.large 2x
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple introduceert ultra dunne iPad Pro met M4-chip: Ultralicht en Krachtig voor Geavanceerde AI

Apple heeft een belangrijke update voor de iPad Pro aangekondigd, die niet alleen ongekend dun en licht is, maar ook voorzien van de krachtige nieuwe M4-chip. Deze iPad Pro is beschikbaar in twee maten: 11-inch en 13-inch, beide met een innovatief Ultra Retina XDR-display dat gebruikmaakt van geavanceerde tandem OLED-technologie. Dit display biedt een ongeëvenaarde helderheid en kleurnauwkeurigheid met een piekhelderheid van 1600 nits voor HDR-content en een standaard helderheid van 1000 nits.

apple m4 chip badge 240507 big.jpg.large 2xDe M4-chip, die een aanzienlijke sprong in prestaties vertegenwoordigt, is ontworpen met de nieuwste 3-nanometer technologie en zorgt voor een indrukwekkende snelheidsverbetering met een aanzienlijke energie-efficiëntie. Met vier performance-cores, zes efficiency-cores, en verbeterde machine learning accelerators, is deze chip tot anderhalf keer sneller dan zijn voorganger, de M2.

De AI-capaciteiten van de iPad Pro zijn bijzonder geavanceerd dankzij deze M4-chip. De nieuwe Neural Engine kan tot 38 biljoen operaties per seconde uitvoeren, waardoor de iPad Pro uitermate geschikt is voor complexe AI-taken. Dit omvat alles van geavanceerde beeldbewerking in apps als Final Cut Pro tot het draaien van nieuwe, krachtige AI-modellen direct op het apparaat.

De iPad Pro is uiterst dun met het 11-inch model dat slechts 5,3 mm dun is en het 13-inch model nog dunner met 5,1 mm. Beide modellen zijn lichtgewicht, waarbij het 11-inch model minder dan een halve kilo weegt. Dit maakt de iPad Pro niet alleen ideaal voor professionals die mobiliteit nodig hebben, maar ook voor een breed scala aan toepassingen van creatief werk tot zakelijk gebruik.

De nieuwe iPad Pro biedt ook professionele aansluitmogelijkheden met ondersteuning voor Thunderbolt 3 en USB 4, waardoor gebruikers hoge snelheden tot 40 Gb/s kunnen bereiken bij het aansluiten van externe apparaten zoals displays en opslagoplossingen.

apple ipad pro cameras 240507 big.jpg.large 2xDe nieuwe iPad Pro heeft een verbeterd camerasysteem met een 12-MP ultragroothoekcamera aan de voorkant, optimaal geplaatst voor videogesprekken wanneer de iPad horizontaal wordt gebruikt. Aan de achterzijde bevindt zich een 12-MP groothoekcamera die hoogwaardige foto’s en 4K-video’s kan opnemen. Dit systeem is uitgerust met studio-kwaliteit microfoons en een adaptieve True Tone-flitser, ideaal voor het scannen van documenten onder verschillende lichtomstandigheden.

De Keynote’s van Apple beginnen eigenlijk te perfect geproduceerd te worden. Perfecte settings en perfecte mensen presenteren fantastische producten. De spontaniteit met het lekkere Amerikaanse gejuich van de aanwezigen is weg. De persberichten zijn lang vol lovende feiten. We hopen met deze drie ingekorte berichten je te hebben geinformeerd van het Apple nieuws van vandaag. Er was ook nog Logic Pro nieuws met verbeterde AI functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.