Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony start uitrol Android 5.0 naar Xperia Z5, Z5 Premium en Z5 Compact

Als het om de Xperia Z-series gaat, is Sony altijd wel goed bezig met het opleveren van firmware updates. Deze maand zou Sony Android 6.0 Marshmallow naar de Android smartphones brengen en Sony houdt woord.

Met Android 6.0 brengt Sony een aantal nieuwe functies naar haar Android smartphones. Zo zullen gebruikers naast Sony’s Stamina modus ook gebruik kunnen maken van Android’s Doze functie om stroom te besparen. Google Now of Tap zal in het Engels meer informatie bieden over content op het scherm en apps zullen om bepaalde rechten vragen op het moment dat ze deze nodig hebben in plaats van wanneer je deze installeert. Daarnaast voert Sony enkele wijzigingen in haar launcher door.

Hoewel de uitrol gefaseerd verloopt, melden de eerste Z5 waterdichte telefoon gebruikers al over te zijn op de nieuwe versie van Android. Door steeds kleine groepen de update aan te bieden kan Sony in de gaten houden of er nog grote bugs in de nieuwe firmware zitten die Sony zelf niet heeft kunnen ontdekken. Hierdoor kan het nog wel een paar dagen duren voor ook de Benelux aan de beurt is.

Naast de Xperia Z5, Z5 Premium en Z5 Compact krijgen ook de Xperia Z3+ en Xperia Z4 Tablet snel een update naar Android 6.0. Updates voor de Xperia Z2, Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact volgen later. Daarmee neemt Sony qua grote updates langzaamaan afscheid van de Xperia Z en Xperia Z1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.