Na verschillende smartphones en tablets, komt Archis nu met een bijzondere stick. Een stick waar Windows op draait, compleet met alle benodigde hardware van partner Intel. Hiermee is iedere stick in een Windows 10 computer te veranderen.

Archos is niet de eerste die op dit gebied experimenteert. Onlangs kondigden Asus en Google al de ChromeBit aan. Dit is eveneens een computer op een stick, maar dan voor het relatief lichte CromeOS.

Om Windows 10 te draaien heb je natuurlijk de nodige hardware nodig. De Archos PC Stick draait dan ook op de Intel Atom Z3735F processor die we al kennen van de Toshiba Encore 2 en de Minix Neo Z64 Windows. Deze quad-core Atom processor draait op 1.33GHz en heeft 2GB aan werkgeheugen.

Archos voorziet je van 32GB aan opslagruimte en de mogelijkheid om er een micro-SD kaartje bij te prikken. Verbinden met de stick kan via RF, maar ook Bluetooth Smart Ready 4.0, micro-USB, USB en natuurlijk WiFi. En dat allemaal in een stick van 113×37,6x14mm / 60 gram.

Net als de ChromeBit van Asus is de prijs van de Archos PC Stick relatief goedkoop. De stick gaat €100 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.