Review: Toshiba Encore 2 WT10-A-103

Hij is alweer een half jaartje oud, maar dat weerhield mij er niet van om de Toshiba Encore 2 WT10-A-103 toch eens aan de kaak toe voelen. Deze 10,1 inch tablet van Toshiba bevat namelijk een prima specsheet, draait op Windows 8.1 en wordt verrassend compleet geleverd.

Unboxing

Toshiba levert de Encore 2 WT10-A-103 met een omslag die als standaard gebruikt kan worden. Hier zit ook een bluetooth keyboard in verwerkt. Verder krijg je er een Handleiding, Micro-USB kabel en USB lader bij.

Design

De Encore 2 WT10-A-103 die wij ontvangen is de witte uitvoering. De omslag die erbij zit is van bruin plastic met een lederlook en magnetische sluiting. Qua design is hij netjes afgewerkt, maar verder niet bijzonder opvallend. Gewoon een prima tablet om te zien.

Display en geluid

Het 10,1 inch IPS display heeft een resolutie van 1.280×800 pixels. Het display heeft een relatief brede kijkhoek waardoor de Encore 2 WT10-A-103 een prima tablet is voor gebruik in gezelschap. Aan beide kanten van het display zitten Dolby gecertificeerde speakers. Dit zorgt voor een mooi stereogeluid tijdens het kijken van films en series.

Toshiba-Encore-2-WT10-A-103-Tablet

Specs

De aandrijving komt van een quad-core 1.3GHz Intel Atom Z3735 processor. Er zit 2GB aan werkgeheugen in en 32GB aan opslagruimte. Je kunt er nog een micro-SD kaartje bij prikken. Je krijgt ondersteuning voor WiFi b/g/n en Bluetooth 4.0. De tablet weegt slechts 555 gram.

Camera’s

Aan de achterkant levert Toshiba een 5 megapixel camera. Voor krijg je 1,2 megapixels voor selfies. De kwaliteit van de foto’s komt overeen met de gemiddelde tablet.

Accuduur

De accuduur van de Encore 2 WT10-A-103 bedraagt een krappe 7 uur bij regulier werk. Ga je gamen, zal de accu een stuk sneller leeg zijn, maar dat is logisch.

Software

De Toshiba Encore 2 WT10-A-103 draait op Windows 8.1 met Bing. Standaard levert Toshiba daar ook één jaar Microsoft Office 365 Personal bij. Word, Excel en andere belangrijke apps zijn dus vanaf de start bruikbaar.

Omslag

Tochiba levert met de Encore 2 WT10-A-103 een portfolio omslag mee. Hier zit een toetsenbord aan vast en door hem te vouwen verander je hem in een standaard voor de tablet. Overigens werkt dit vouwen alleen op een tafelblad. Op schoot zal de hoes te weinig steun vinden.

Conclusie

Mijn gebruikservaring met de Encore 2 WT10-A-103 was best goed. Qua display biedt de Encore 2 WT10-A-103 een prima zichtbaarheid. Bovendien is de resolutie goed genoeg om 720p HD content op volle resolutie te draaien. Onderhand is de prijs van de Encore 2 WT10-A-103 flink aan het zakken waardoor hij qua prijs aan de onderkant van het middensegment terecht komt en dan is de Encore 2 WT10-A-103 nog steeds een prima aankoop.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prima display
  • Prima specs
  • Mooi compleet geleverd

THE BAD

3 reacties

  1. @André, wat een SLECHT commentaar. Nee, ik ben er niet heel gevoelig voor, maar vertel dan even waar je jezelf aan stoort. We zijn allemaal mensen en kunnen onze kunstjes alleen verbeteren als we weten waar we fouten maken. En ja, daar staan we hier op de redactie echt wel open voor ;-).

  2. ik ben wel blij met de review. ik zou willen toevoegen dat het jammer is dat je tablet niet goed vast zit in het omslag. verder ziet het er redelijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events