Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Beste DJ app nu ook voor Android

Nog geen twee weken geleden reviewden we de top speakers van Mackie voor een DJ feest.  Onze favoriete DJ app is DJAY voor de iOS. Edjing is de Android kopie van deze top app. Vandaag kwam het bericht in onze mailbox dat de makers van de beste DJ app nu ook een Android versie hebben. Djay 2 is er nu ook voor Android! Inclusief Spotify integratie. Een tablet en goede actieve PA speaker is nu voldoende voor een feestje.

Djay2-platenWaar je een paar jaar geleden nog met een volgeladen aanhanger op pad moest voor een DJ feest, is nu enkel een tablet of smartphone en een actieve speaker voldoende. Met de app Djay van Algoriddim kan je alles waar je vroeger stapels maxi singles, kilo’s vinyl, cd’s, een mengpaneel en cd/platen spelers voor nodig had.

In 2007 namen bedrijven zoals Numark, Serato, Pioneer en andere grote DJ merken het kleine Duitse Algoriddim nog niet serieus. Toen lanceerde Algoriddim een mac app voor DJ’s om zonder cd’s een feestje te kunnen bouwen. Natuurlijk was het niet leuk voor die grote merken dat een klein clubje software bouwers voor een paar tientjes een app maakten waar tot dan toe nog duizenden Euro’s per DJ verdiend werd. In 2011 volgde een ipad versie en sinds begin dit jaar is er zelfs een Spotify integratie. Op elk verzoeknummer heb je nu dus een antwoord.

http://youtu.be/TQJktyOYVB0

Dat de Algoriddim software deugt blijkt wel uit het feit dat Armin van Buuren het omarmde voor zijn Philips DJ creatie: de M1X-Dj. Helaas werkt dit mengpaneel met speakers enkel met moderne iPads. Nu is er dan ook een Android versie van de app. Ongetwijfeld zullen er spoedig ook control surfaces voor Android beschikbaar komen. Misschien wel een M1X versie voor Android? Zo heb je zeker een betere oplossing dan de Alcatel Avicii DJ smartphone. De jarenlange ervaring van Algoriddim met de Djay app is te merken door optimaal gebruik van elke pixel. Auto sync, effecten, en spinnen is allemaal mogelijk. Het valt ons wel op dat de auto-tune knop in de app ontbreekt. Die functie zit wel in de iOS versie en staat op de screenshots. Zal vast met de volgende update opgelost worden. Ook tonen de maatstreepjes in de autosync optie niet. Dit merk je enkel als de je iOS versie gewend bent. Op de Sony tablets Z1 en Z2 en de smartphone Xperia Z3 compact werkt de app als een zonnetje. Speakers aansluiten en feesten maar!

Djay 2 is werkelijk een top gereedschap voor beginnen DJ’s en dj’s die licht willen reizen. Nu dus ook voor Android en tijdelijk slechts 2,99 Euro. Absoluut een aanrader.

DJAY2Screenshot_2014-10-28-16-29-00 DJAY2Screenshot_2014-10-28-16-28-26 DJAY2Screenshot_2014-10-28-16-29-13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.