IFA: Alcatel Onetouch en Avicci gaan los met de Hero 2 en Hero 8 en tweede display

Alcatel Onetouch is één van de Android merken die mij afgelopen jaar blij hebben weten te verbazen met stevige smartphones voor een niet al te hoge prijs. Gisternacht gingen ze los in Berlijn waar ze samen met AVICII de nieuwe Alcatel Onetouch Hero 2 en Alcatel Onetouch Hero 8 presenteerden.

Alcatel Onetouch Hero 2

De Hero 2 heeft van Alcatel een Full HD 6 inch IPS display meegekregen. Er ligt een indrukwekkende MediaTek 8 core 2.0GHz processor met 2GB aan werkgeheugen en met een quad-core ARM Mali GPU. De chipset beschikt verder over WiFi b/g/n en bluetooth 4.0.

Qua camera’s krijg je achter een 13 megapixel model en voor nog eens 5 megapixels voor selfies. De camera aan de achterkant is voorzien van optische beeldstabilisatie. Het is Alcatel gelukt om het toestel slechts 7,9mm dik te maken.

Alcatel-OneTouch-Hero-2

Alcatel Onetouch richt de Hero 2 duidelijk op de liefhebbers van de Note serie van Samsung. Ook Alcatel levert deze zes inch smartphone af met een stylus. Daarnaast wist Albert Zeeman tijdens de releaseparty bovenstaande foto te maken van de Hero 2 met een extra display voor de DJ app die daar ook werd gepresenteerd.

Alcatel Onetouch Hero 8 Tablet

De Alcatel Onetouch Hero 8 tablet is nog dunner en meet nog maat 7,3mm. De tablet beschikt over een aluminium behuizing om haar 8 inch grote display. Ook de Hero8 is een octacore model, maar we weten alleen dat er een MediaTek MTK 8392+ chipset in zit. Hoe hard deze loopt is onbekend. Wel weten we dat er 2GB aan ram in zit.

Alcatel-OneTouch-Hero-8

Het display heeft een resolutie van 1920×1200 en kan daarmee zonder problemen Full HD content laten zien. De batterij beschikt over een capaciteit van 4.060mAh. Aan de achterkant krijg je een 5 megapixel camera en aan de voorkant nog eens 2 megapixel voor selfies.

De tablet beschikt verder over WiFi b/g/n en bluetooth 4.0. Net als de Hero 3 draait hij op Android 4.4.

De Pop’s

Naast de Hero’s, komt Alcatel Onetouch ook weer met nieuwe Pop smartphones. Het gaat hier meer om entry-level toestellen. Dat zien we meteen terug in de quad-core Pop 2. Deze ontvang je met vijf verwisselbare covers zodat je het toestel altijd naar eigen smaak kunt aanpassen.De Alcatel Onetouch Pop 2 draait op 1,2GHz en komt met zowel een 4,5 als 5 inch display op de markt.

Alcatel-OneTouch-Pop-2

De Pop 8S is een nieuwe, goedkope tablet van Alcatel Onetouch. Deze meet 7,9mm dik en beschikt net als de Pop 2 over LTE 4G. Er ligt een 5 megapixel camera in aan de achterkant en 3 megapixel aan de voorkant. Verder weten we al dat er een 8 inch display in ligt.

Alcatel-OneTouch-Pop-8S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.