Vertu gaat onder de hamer

Geschreven op vrijdag 11 augustus 2017 door Arjan Olsder


Vertu was ooit het meest exclusieve telefoonmerk. De telefoons lagen bij zaken als Harrods en in exclusieve boetiekjes. Vanaf een kleine €10.000 kon je een Vertu kopen en dan wist je zeker dat je iets bijzonders had. Qua materiaalgebruik dan. De telefoons zelf waren technisch nooit heel bijzonder.

Vertu was gelieerd aan Nokia. Alle Vertu telefoons werden op basis van bekende Nokia smartphones gebouwd. Dit was echt handwerk. Op haar hoogtepunt had Vertu 200 mensen in dienst om de smartphones en Groot Brittannië in elkaar te zetten.

Het lijkt de komst van de iPhone te zijn die het merk de nek omdraaide. Nokia ging niet mee in de smartphonerace en iedereen die enigszins bekend was wilde liever met een Apple dan met een krokodillenlederen dumbphone rondlopen. Hierna raakte het merk in verval.

Na vele saneringen is het merk Vertu nu dan echt failliet en worden de bezittingen geveild. Van machines uit de fabriek tot exclusieve concept smartphones en zelfs het eigen Vertu museum met exclusieve pareltjes. Blader maar eens rond om de pareltjes van dit voormalig telefoonmerk te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *