Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: HTC bespat de nieuwe Desire

HTC was altijd de koning onder de aluminium smartphones, maar er zijn veel kapers op de kust. HTC verlegt haar eigen grenzen en gaat spelen met verf om de nieuwe Desire lijn vorm te geven.

Tijdens het Mobile World Congress toont HTC vandaag de Desire 530 en Desire 825 smartphones. Het ontwerp van de twee is op basis van wat HTC ‘micro splash’ design noemt. De toestellen worden bespat met verschillende kleuren verf. Hierdoor is iedere HTC Desire uit deze series uniek vormgegeven. Daarnaast heeft HTC twee snap-on cases voor de smartphone ontwikkeld.

Beide camera’s zijn uitgerust met een 5 megapixel selfie camera. HTC heeft haar foto-app voorzien van auto selfie en voice selfie om het schieten van de foto’s gemakkelijker te maken.

HTC Desire 825

De HTC Desire 825 (boven afgebeeld) is voorzien van een 5,5 inch met een 1280x720p resolutie. Het betreft een Super LCD display met Gorilla Glass ter bescherming. Onder de motorkap ligt een Qualcomm Snapdragon 400 chipset. Deze bestaat uit een quad-core 1.6GHz processor met 2GB werkgeheugen. Bluetooth 4.1 is aanwezig evenals 2.4GHz WiFi.

HTC heeft in het verleden al veel gedaan op het gebied van audio. Zo werkte het samen met Beats, en kwam HTC daarna met BoomSound als vervanger. Ondersteuning voor Dolby Audio is ook iets dat niet nieuw is voor HTC. De ondersteuning voor hi-res audio wel en daarmee is HTC de tweede smartphonebouwer na Sony met hi-res audio ondersteuning in een smartphone.

De HTC Desire 825 is uitgerust met een 13 megapixel camera achter. Je krijgt standaard 16GB aan opslagruimte en de mogelijkheid een micro-SD kaartje te plaatsen van maximaal 2TB.

HTC Desire 530

Met 5 inches is het Super LCD display van de Desire 530 net iets kleiner. De resolutie van 1280x720p is hetzelfde aan de Desire 825 waardoor het aantal pixels per inch net iets groter is. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 210 chipset die over een quad-core 1.1GHz processor en 1,5GB aan werkgeheugen beschikt. De HTC Desire 530 heeft in tegenstelling tot de 825 een 8 megapixel camera aan de achterkant. Je krijgt standaard 16GB aan opslagruimte en de mogelijkheid een micro-SD kaart van maximaal 2TB bij te plaatsen.

HTC-Desire-530

Beschikbaarheid

De HTC Desire 530 ligt vanaf maart in de winkel. De HTC Desire 825 volgt in mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.