Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony komt deze zomer met de Xperia Z4

Het was opvallend. Afgelopen CES presenteerde Sony wel de spectaculaire Xperia Z4 Tablet, maar een Z4 smartphone bleef achterwegen. Zelfs geen Z4 Compact en tijdens het Mobile World Congress bleef het al net zo stil. Tot afgelopen week.

Vanuit het niets verscheen in Japan ineens de Xperia Z4. Een nieuwe high-end smartphone van Sony waarvan naar de pers in Europa geen enkel persbericht is verzonden. Sony gaf in Japan aan dat ze het toestel deze zomer verwacht te lanceren, gelijk met de Xperia Z4 Tablet die al eerder dit jaar werd gepresenteerd.

De Xperia Z4 lijkt qua uiterlijk opvallend veel op de huidige Xperia Z3. Met 6,9mm is hij wel wat dunner en hij weegt maar 144 gram. Opnieuw is de behuizing een combinatie van glas en metaal. Het scherm daarin meet 5.2 inch en Sony kiest opvallend genoeg voor een 1920×1080 (FUll HD) resolutie. Meer is wat ons betreft ook niet nodig op 5,2 inch, maar Sony zet op dit punt de race met Samsung en LG duidelijk niet voort.

Aan de achterkant zit opnieuw een 20,7 megapixel camera en de accu is met 2.930 net wat kleiner dan die van de Z3. Met het zuinigere Android 5.0 is het maar de vraag of dat echt een bezwaar zal zijn. De gebruiksduur van de Z3 ligt met Android 5.0 ook al enorm hoog. Met een Qualcomm 810 chipset en 3GB aan werkgeheugen zou de snelheid van de Xperia Z4 in ieder geval dik in orde moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.