Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Jabra Tag (Headset)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stereo headset
  • Oordopjes zijn te vervangen
  • Goede bediening op de tast
  • FM Radio aanwezig
  • Snel in te stellen

THE BAD

  • Beperkte accuduur

Gisteren kondigde Jabra de nieuwe Tag aan. Een kleine headset die je als een dogtag om je net draagt en duidelijk geïnspireerd is op de Jabra Street die het bedrijf in 2010 introduceerde.

Unboxing

De doos van de Jabra Tag bevat een netstroom lader, een riemclip, wat boekjes, verschillende maten eargels en natuurlijk een setje in-ear oordopjes met een verkort snoer en 3,5mm plug. Lekker volledig dus.

Jabra-Tag-Unboxing

Design

Net als bij de Jabra Play, bestaat de set feitelijk uit een centrale module (de Tag) waarin alles gebeurd en daarnaast een setje oordopjes. Doordat de Tag op je borst hangt, heb je er weinig zicht op. De knoppen steken dan ook ver uit zodat je de Jabra Tag goed op de tast kunt bedienen.

Jabra-Tag-Voorkant

Naast dat je de Tag aan de oordopjes kunt hangen, kun je hem met de bijgeleverde clip ook aan je kleding bevestigen. Daarnaast is het mogelijk om ook andere oordopjes op deze headset te bevestigen. Daarbij moet je wel rekening houden dat de microfoon in de Tag zelf zit. Denk dus niet dat je lekker Hands-Free kunt gaan wanneer de tag aan je broek hangt ;-).

Jabra-Tag-Riemclip

Bediening

Installatie van de Tag verloopt lekker soepel. Je prikt de oortjes erin en zet hem aan. Hierna helpt een stem je verder. Geen reden dus om het boekje open te slaan. Doordat de Tag, net als de Play, met twee apparaten kan worden gekoppeld, is hij tegelijk te gebruiken op jouw smartphone en jouw tablet of mediaplayer. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat de audiobediening eigenlijk alleen op iOS apparaten werkt.

Jabra-Tag-achterkant

Accuduur

Net als de Jabra Play is de accuduur met 6 uur wat beperkt. Ik merk dat ik er een gemiddelde werkdag mee doorkom, maar ik luistern dan ook niet de hele dag naar muziek.

Jabra-Tag

Slimme FM

Wat wel interessant is, is dat de Tag de accu van mijn smartphone spaart. Dit doordat de Tag zelf over een FM ontvanger beschikt. Oké, het wisselen tussen kanalen gaat niet zo gemakkelijk als bij mijn smartphone app, maar het is wel mogelijk. Daarnaast kan ik de FM radio op mijn smartphone alleen gebruiken als ik er een bedrade headset in heb geprikt. Voor mij is dit een zeer waardevolle feature.

Geluid

Geluid is waar het om gaat bij de Tag en qua streaming zit dat goed. We verwachten ook niet anders van Jabra. De in-ears die Jabra meelevert zijn niet van topkwaliteit, maar met e verkoopprijs in gedachten presteren ze wel boven verwachting. Wil je echt een high-end geluid, zal je zelf een beter setje in-ears erbij moeten kopen.

Jabra Tag vs. Jabra Street

Leggen we de twee generaties naast elkaar, dan is er echt een enorm verschil tussen de twee. Vooral opvallend is dat de ketting plaats heeft gemaakt voor het snoer van de oordopjes waardoor de Tag veel stijlvoller is. Ook het blauwe licht, waar je maar net van moet houden, is verdwenen waardoor de Tag een veel serieuzer karakter heeft gekregen. Tenslotte is er nog de toevoeging van een FM radio en de ondersteuning om de Tag met meerdere toestellen tegelijk te koppelen. De Tag doet de Street van Jabra dan ook verbleken ;-).

Conclusie

De Tag lijkt in eerste instantie vooral een gestylde versie van de Play, maar dat pakt toch anders uit. Met name de mogelijkheid om de FM radio van de Tag zelf te gebruiken is in mijn ogen echt ideaal. Dat de oordopjes niet high-end zijn mag duidelijk zijn met deze prijs, maar ook die presteren boven verwachting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.