Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Jabra Street, een Headset voor Muziekliefhebbers

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Muziekbediening
  • Strak ontwerp
  • Goede accu
  • Strak geluid

THE BAD

  • Spraakkwaliteit kan beter

Vandaag bekijken we de Jabra Street. De Jabra Street is een zogenaamde stereo bluetooth headset (A2DP) en wel een heel opvallende. De complete headset zit namelijk in een dogtag verwerkt die ook nog eens knoppen heeft om de muziek mee te bedienen.

Uiterlijk

Jabra heeft de Street beschikbaar met een witte of zwarte rand. Afhankelijk van de kleur die je kiest, zijn ook de oordopjes in het wit of zwart uitgerust. De voor- en achterzijde van de Street zijn zover wij het kunnen zien van geborsteld aluminium. Om de knoppen zit een plastic randje dat blauw oplicht bij gebruik.

Uitrusting

Zoals gezegd krijg je bij de Jabra Street een setje oordopjes (de microfoon zit in de Street zelf). Voor deze oordopjes levert Jabra 3 verschillende sets eargels zodat je zelf de juiste maat kan bepalen. Deze eargels zijn transparant wat zeer goed bij de witte Street past. De Street hangt standaard aan een ketting en beschikt ook nog over een riemclip. Beiden zijn opties waardoor je de Street op verschillende manieren kan dragen. Tot slot krijg je er een mini-USB-B lader bij en natuurlijk het nodige papierwerk.

Installatie

Het instellen van de Street is een makkie. De eerste keer dat we hem aanzetten, staat hij al meteen in de pairing modus zodat we hem met onze iPhone kunnen verbinden. We openen de muziekspeler en zien al meteen dat de Street volledig is geaccepteerd als externe speler en dat alle knoppen van de Street goed functioneren. De Jabra Street is een Multi-point headset, dus het is mogelijk om twee apparaten tegelijk te verbinden.

Geluidskwaliteit

Ook de Jabra Street laat zien dat de geluidskwaliteit sterk afhankelijk is van de oordopjes die je gebruikt. De standaard oordopjes leveren een prima geluid op, vergelijkbaar met dat van de standaard iPhone oordopjes. Hangen we bijvoorbeeld de Jabra Rhythm aan de Street, dan wordt het geluid toch weer net iets voller. Voor wat betreft muziek hebben we dus niks te klagen.

Om onze geluidstest af te sluiten, voerden we nog een aantal korte gesprekken met de Street. Hierbij merken we al meteen dat de riemclip niet effectief is wanneer je de Street ook echt aan de riem hangt. De microfoon zit dan simpelweg te ver weg. Wanneer je de Street in de buurt van de mond draagt (met de ketting of de riemclip), zijn we zeer tevreden over het resultaat.

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, de Jabra Street ziet er gewoon erg strak uit. Zeker wanneer de verlichting van het toetsenbord in het donker aan gaat. De kwaliteit van de gesprekken is prima en de muziek klinkt gewoon goed. Een aanrader voor muziekliefhebbers.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.