Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Jabra Play met 4 sterren.

The Good
  • Alle hardware in de clip
  • Niet afhankelijk van de bijgeleverde oortjes
  • Installatie verloopt vlot en simpel
The Bad
  • Bijgeleverde oortjes
  • Design is aardig, maar niet opmerkelijk
  • Accu gaat net geen hele werkdag mee


Jabra introduceerde vandaag twee nieuwe budget stereo headsets voor muziekliefhebbers. Vandaag bekijken we de Jabra Play, morgen de Jabra Tag.

Unboxing

In de doos van de Jabra Play vinden we een Jabra netstroom lader, een korte handleiding, een setje oordopjes met een korte draad en natuurlijk de clip die het centrale punt in dit product vormt.

Jabra-Play-Unboxing

Design

Qua vorm zijn beide headsets gelijk, maar qua kleurstelling wijken ze flink af. De witte headset heeft grijze knoppen, maar een wit snoer. Voor de zwarte heeft Jabra niet alleen voor oranje knoppen gekozen, maar ook voor een oranje snoer. Waar je bij de witte grijze eargels krijgt, zijn die bij de zwarte dan wel weer zwart.

De clip is op jouw kleding te klippen, maar je mag er ook voor kiezen om de clip gewoon aan de oordopjes te laten hangen. Hij is zo licht dat de kans klein is dat het setje uit jouw oren valt.

Jabra-Play-Unit

Bediening

Bediening van de Jabra Play werkt zoals we van Jabra verwachten. Je mag de handleiding dicht laten. Je drukt de grote knop aan de onderkant van de clip in (gebruik je ook om gesprekken aan te nemen of op te hangen) en een stem helpt je met het koppelen van de eerste smartphone.

Ik zeg inderdaad de eerste smartphone omdat de Jabra Play tegelijk met twee apparaten gekoppeld kan worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je tablet of mediaplayer.

Jabra-Play

Op de zijkant zit een play knop en twee volumeknoppen. Deze bediening is voor iOS producten gemaakt. Onder Android zullen ze bij uitzondering werken.

Accuduur

Jabra heeft de Play voorzien van accu’s die zes uur meegaan. Dat doen ze netjes, maar voor een hele dag op kantoor is dat iets aan de krappe kant. Natuurlijk zou een grotere accu ook een hogere prijs betekenen.

Audio

De ruisonderdrukking tijdens gesprekken is prima, maar we verwachten ook niet anders van Jabra. De microfoon zit keurig, net als de andere hardware, in de clip verwerkt. Luister ik naar audio, dan is de kwaliteit wel oké. De kwaliteit komt overeen met andere oordopjes uit hetzelfde prijssegment. Dat is trouwens wel interessant, want je krijgt er nu het hele bluetoothgebeuren bij.

Natuurlijk hoef je geen genoegen te nemen met deze audiokwaliteit. Hang ik er de Jabra Vox aan, dan klinkt de muziek uit de Jabra Play namelijk heel veel beter. Heb je dus al goede oordopjes, maar wil je gewoon draadloos? Dan is de Jabra Play een prima optie.

Conclusie

De Jabra Play is eigenlijk wat we van Jabra gewend zijn, maar tegen een hele lage prijs. Die besparing merk je voornamelijk wanneer je de oordopjes in je oren propt. Die klinken echt als €59,99, maar gelukkig zijn ze optioneel. Jabra laat je de ruimte om je eigen oortjes eraan te hangen en dan ben je zelf de baas over de kwaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.