Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sony Xperia J

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Ligt heerlijk in de hand
  • Prima display
  • Micro-SD aansluiting

THE BAD

  • Camera valt tegen

In het laatste kwartaal kwam Sony Mobile met een opvallende nieuwe Android op de markt. De low-cost Xperia J. Een smartphone zonder extreme specs, die door haar holle ruggetje toch wel heel lekker in de hand ligt.

Unboxing

In de minimalistische doos van de Sony Xperia J vinden we naast een handleiding ook nog een netstroom adapter en een USB kabeltje.

Sony Xperia J Unboxing

Design

Zoals gezegd, beschikt de Xperia J over een holle rug wat de smartphone zeer comfortabel aan doet voelen. Verder biedt de achterkant natuurlijk ruimte voor de camera en de LED Flash.

Sony Xperia J Design-1

Aan de voorkant vinden we een 4 inch display met een resolutie van 480×854. Dat is een pixeldichtheid van 245 pixels per inch. Dat is niet heel scherp, maar voor een smartphone die niet heel veel kost, toch een prima schermpje. Zeker wanneer je bedenkt dat de kijkhoek erg ruim is.

Sony Xperia J Design-2

Specs

Onder de motorkap vinden we een single-core 1GHz CPU met 512MB RAM werkgeheugen. Graphics komen van een Adreno 200 GPU. Op de smartphone heb je 2GB aan opslagruimte beschikbaar. Gelukkig is dit met een MicroSD-kaart te vergroten.

Sony Xperia J Rug

Fotografie

Zoals gezegd, bevat de Xperia J een 5 megapixel camera. We hebben enkele testfoto’s gemaakt om je een beeld te geven van de kwaliteit van de camera.

Hoewel het geen prachtige dag was waarop ik de Xperia J heb getest, mag het duidelijk zijn dat de camera niet de kwaliteit heeft van de duurdere Sony’s.

vlnr: Xperia J, Xperia V, Galaxy SIII
vlnr: Xperia J, Xperia V, Galaxy SIII

Conclusie

Met de Xperia J zet Sony Mobile een Xperia neer die vooral goedkoop moet zijn en lekker in de hand moet liggen. Ideaal voor iedereen die altijd roept dat ze enkel willen bellen en stiekem toch ook gewoon eens een e-mail willen verzenden of een simpel spelletje willen spelen.

Sony Xperia J Packshot

Beschikbaarheid

De Xperia J ligt nu in de winkel. De adviesprijs bedroeg bij de lancering €239, maar is online al een stuk goedkoper te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.