Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia’s NL Webshop Offline en Verkoop aan Microsoft!?

Terwijl velen van ons net het laatste barbecueworstje hebben weggeslikt en met een lekker koud blikje bier voor pampus liggen, weet Nokia vandaag in vele publicaties de headlines te halen. Nokia heeft zonder aankondiging naar Nederlandse webshop offline gehaald en schijnt de telefoonafdeling aan Microsoft te hebben verkocht.

Dat laatste is een gerucht dat al een paar dagen rondging, maar vandaag pas echt de media haalden. Microsoft zou 19 miljard betaald hebben. Geen onrealistische som voor de telefoonafdeling van Nokia, maar is het logisch? Microsoft heeft Nokia immers net 1 miljard betaald voor de overstap/samenwerking met Windows Phone. Doorgaans vind een overname pas plaats als de eerste producten uit een dergelijke samenwerking een succes blijken te zijn en daar moeten we nog even op wachten.

Mocht het waar zijn, dan is het nog de vraag hoe de deal eruit zal zien. Nokia heeft drie business units. De smartphones, de featurephones (voor ontwikkelingslanden) en de joint venture Nokia-Siemens Networks. Dat laatste bedrijf maakt systemen voor GSM netwerken. Het is onwaarschijnlijk dat Microsoft interesse heeft in featurephones en GSM systemen en dus enkel de smartphone tak over zou nemen.

Maar nu naar het nieuws dat wel enigszins bevestigd is. De webshop van Nokia voor Nederlandse klanten is sinds gisteren offline. Hierdoor is het niet langer mogelijk voor Nederlanders om telefoons en accessoires direct bij Nokia aan te schaffen. Naast Nederland zijn ook de webshops voor Spanje en Frankrijk (grotere markten dan die van ons) offline. Mogelijk zijn deze shops online omdat er onvoldoende interesse is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.