Logo GadgetGear.nl
Oppo OnePlus 8T
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: OnePlus 8T

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Extreem snel
  • Perfect voor gaming
  • Goed display

THE BAD

  • Camera's zijn zowel voor foto als video niet geweldig

OnePlus presenteerde de OnePlus 8T als het model dat qua prijs en prestaties netjes tussen de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro zou vallen. Het toestel blijkt retesnel, maar de cameraprestaties zijn wel echt ‘een dingetje’.

Uitpakken

In onze video zie je hoe de prachtige samplebox van OnePlus eruit ziet, maar natuurlijk gaat het in deze review om wat hij als koper krijgt. Namelijk het toestel, documentatie, een transparante backcover (die erg mooi is afgewerkt) een USB-C naar USB-C laadkabel, een 65 Watt snellader en een SIM tool. Een headset is geschrapt. Mogelijk een besparing om de prijs van het toestel te kunnen drukken. Een prima overweging als je het ons vraagt.

Design

OnePlus brengt het nieuwe toestel in een premium body op de markt. Zowel de voor- als achterkant zijn beschermd met Gorilla Glass 5. De twee glasplaten worden bijeengehouden met een aluminium frame.

In het design van OnePlus vinden we al jaren een snelle schuif waarmee je tussen geluidsprofielen kunt schakelen. Zo ook nu weer. Superhandig als je naar bed gaat of een meeting binnenloopt. Je schakelt van ringtone in één keer naar trillen of helemaal stil. Echt een feature waar ik blij van wordt.

Oppo OnePlus 8T

Hoewel we nog dagelijks genieten van dat de OnePlus 8 Pro draadloos geladen kan worden, zien we draadloos laden helaas niet terug in de Oneplus 8T. Wat we wel terug zien is een bijzonder stukje technologie om het toestel extra snel op te laden. OnePlus heeft hiervoor aangeklopt bij haar zusterbedrijf Oppo. Daar is de VOOC technologie geleend om te zorgen dat dit toestel bedraad opgeladen kan worden met 65 Watt. En die lader zit er natuurlijk netjes bij.

Display

OnePlus deed een aantal toezeggingen dit jaar. Alle toestellen op 5G en alle displays van de toestellen op 120Hz. Dat laatste is bij de OnePlus Nord series niet meer het geval, maar in deze 8T gelukkig wel. Ik zeg gelukkig omdat het toestel zo veel sneller aanvoelt en voor gamers veel meer te bieden heeft. Ook omdat de polling rate van het AMOLED display (de snelheid waarop aanrakingen worden waargenomen) op 240Hz drukt. Jij kunt dus net iets sneller schieten dan jouw concurrent.

Waar OnePlus wel verschil maakt met de Pro is dat dit display geen gebogen randen heeft. Hierdoor zie je ook meer een rand aan de linker- en rechter kant van het toestel. Persoonlijk vind ik dit qua display wel echt prettiger. Met 6,55 inch is dit display gelijk aan dat van de 8. De resolutie van 1080×2400 pixels (FHD+) levert een mooi scherp plaatje op. De helderheid is ook in de zon nog prima.

Prestaties

De OnePlus 8T is gebouwd op basis van de Qualcomm Snapdragon 865 chipset. Dit is dé topchipset die Qualcomm eerder dit jaar op de markt bracht en die in de hele 8 series terug te vinden is. Er was inmiddels wel een snellere plus variant van deze chipset verkrijgbaar, maar OnePlus wilde niet dat de 8T de 8 Pro hierin zou overstemmen. Samen met deze 7nm chipset is het toestel ook voorzien van het Qualcomm X50 5G modem. Ook op dat gebied loop je dus lekker vooraan als het gaat om 5G ondersteuning. Net als bij de Pro, krijg je wel een dikke 12GB aan werkgeheugen en maakt het toestel gebruik van het ultrasnelle UFS 3.1 opslaggeheugen. Je krijgt 256GB opslagruimte. Een microSD kaart plaatsen voor meer opslagruimte behoort niet tot de mogelijkheden. Maak je gebruik van de USB aansluiting, dan kun je bestanden verplaatsen op USB 3.1 snelheid.

Draadloos

De OnePlus 8T is voorzien van WiFi 6 ondersteuning. Bluetooth 5.1 zit erin net als NFC ondersteuning. Navigeren gaat ook heel snel. Het toestel ontvangt haar coördinaten van de A-GPS (VS), GLONASS (RU), BDS (CN), SBAS (EU) en GALILEO (EU) satellieten.

Geluidservaring

Als er één ding is waar OnePlus heel goed in is, is het duidelijk maken dat haar toestellen high end geluid kunnen leveren. In dit toestel vinden we netjes stereo speakers. Daarnaast is er voor draadloos luistergenot ondersteuning voor Qualcomm aptX HD. Wanneer je een compatible headset aansluit, krijg je dit ook meteen op het scherm te zien.

Biometrische identificatie

De vingerafdruksensor is bij dit toestel netjes onder het display geplaatst. De sensor is bliksemsnel wat een naadloze ervaring biedt. Daarnaast kan ook de camera snel gezichten herkennen. Doordat het toestel een enkele camera aan de voorkant heeft is de herkenning wel op basis van 2D beeld.

Android 11 met OxygenOS 11

OnePlus doet met de 8T nog iets opvallends. Terwijl onze OnePlus 8 Pro nog steeds op Android 10 met OxygenOS 10.5 draait, komt de OnePlus 8T al met Android 11 en OxygenOS 11 op de markt. In zekere zin krijg je dus een betere Android beleving dan de gebruikers van de 8 Pro, al zullen die ongetwijfeld binnenkort ook hun update naar 11 krijgen.

Camera’s

In bovenstaande video zie je alles over de videoprestaties van dit toestel. Je kunt met gemak op 4K 60FPS filmen en de cinema modus zet beeld prachtig in een 21:9 beeldverhouding. Maar dat is dan wel overdag. ’s Avonds, zelfs in FullHD, blijken de videocamera’s van dit toestel al snel niet lichtgevoelig genoeg. Ook scherpstellen blijkt dan echt wel een probleem te zijn.

Qua foto’s is het heel anders. Zeker met de nachtmodus, schiet je met dit toestel heel mooie plaatjes. Met name de 48 megapixel main camera laat zich dan echt van haar beste kant zien. Ook de 5 megapixel macro modus blijkt echt wel heel mooie plaatjes op te leveren terwijl de 2 megapixel dieptecamera mooie, onscherpe achtergronden levert. Voor groothoekopnamen krijg je een 16 megapixel camera.

Accuprestaties

Qua accuduur haal je ruim een dag uit de 4.500mAh die in het toestel is gelegd. Je ziet dat OnePlus het energieverbruik echt goed onder controle weet te houden. Ga je toch intensief werken op het toestel zorgt de 65 Watt lader er toch echt voor dat hij met 40 minuten weer helemaal vol zit.

Om dit mogelijk te maken, heeft OnePlus gebruik gemaakt van de VOOC technologie van Oppo. Hierbij splitst OnePlus de accu van het toestel in twee delen. Die twee delen worden afzonderlijk geladen. Dat gaat sneller en met minder warmteontwikkeling.

Concurrenten

Niet geheel toevallig zagen we in dezelfde periode als de lancering van de OnePlus 8T ook de Oppo Reno4 Pro verschijnen. Oppo is het zusterbedrijf waarvan OnePlus aardig wat technologie heeft geleend voor dit toestel. De Reno4 komt met een langzamere 5G chipset en met minder geheugen op de markt. Daar staat tegenover dat de camera’s van de Reno4 Pro wel heel veel beter presteren dan die van OnePlus. Het is dus maar net waar jouw voorkeur ligt.

Conclusie

Voor entertainment is de OnePlus 8T echt een toptoestel. Her scherm is heerlijk om naar te kijken en op te amen. Ook het geluid van het toestel is op alle fronten top. Maar qua camera’s zien we wat mindere prestaties. Op papier is de quad-camera fantastisch, maar in de praktijk zijn de videobeelden echt niet tof. Qua foto’s weet de nachtmodus de boel prima te compenseren, maar prijs/kwaliteit moeten we toch streng zijn en dan krijgt de OnePlus 8T toch maar 4 sterren van ons.

OnePlus 8T kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.