GadgetGear.nl

WiFi nummers, hoe zit dat!?

Vanaf dit jaar ga je het op verpakkingen zien, WiFi 4, WiFi 5 en WiFi 6. De bekende WiFi standaarden met moeilijke namen hebben simpele ‘generaties’ gekregen. Maar wat mag je van deze versies verwachten?

Wat zijn WiFi 4, WiFi 5, WiFi 6

Jarenlang hebben we eigenlijk hele moeilijke namen gebruikt voor WiFi technologie. Ook hier op GadgetGear.nl noemden we ze regelmatig. Denk aan 802.11a, 802.11g, 802.11ac etc. Met de nieuwe WiFi generatie nummers, komt hier een einde aan. De standaard wordt transparant. Zowel bij het kopen van routers als van smartphones en andere tech producten die WiFi gebruiken.

  • Wi-Fi 4 is 802.11n, gelanceerd in 2009.
  • Wi-Fi 5 is 802.11ac, gelanceerd in 2014.
  • Wi-Fi 6 is 802.11ax, gelanceerd in 2019.

De kracht van WiFi 6

WiFi 6 is de nieuwste generatie, die we dit jaar veel tegen gaan komen. Deze nieuwe standaard is vooral meer gericht op IoT. De nieuwe standaard zou qua datadoorvoer, vier keer sneller moeten zijn in omgevingen met veel apparaten door slimmer tussen de appraten te schakelen. Dit doet de router bijvoorbeeld door gelijktijdig over meerdere kanalen met de aangesloten apparaten te communiceren. De datasnelheid zelf zou zelfs 40% hoger moeten liggen. Ook zouden apparaten die WiFi 6 ondersteunen een veel lager energieverbruik moeten hebben dan bij WiFi 5.

Onofficieel, WiFi 1, WiFi 2, WiFi 3

De nieuwe WiFi nummering begint bij WiFi 4 en stopt anno 2019 bij WiFi 6. De eerste drie generaties van WiFi hebben geen nummers gekregen omdat ze eigenlijk niet meer worden gebruikt. Maar ook dat zijn er drie. Stel dat deze wel nummers zouden krijgen, zou dit de verdeling zijn geweest;

  • Wi-Fi 1 zou 802.11b geweest zijn, gelanceerd in 1999.
  • Wi-Fi 2 zou 802.11a geweest zijn, gelanceerd in 1999.
  • Wi-Fi 3 zou 802.11g geweest zijn, gelanceerd in 2003.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten