Logo GadgetGear.nl
Milo (Kit Harington) in TriStar's film POMPEI
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

AI gaat films direct nasynchroniseren met originele stemmen

AI gaat mogelijk het werk van stemacteurs op korte termijn overbodig maken. In ieder geval voor markten als Duitsland en Nederland waar veel nasynchronisatiewerk wordt gedaan. Bij onze Oosterburen wordt vrijwel alle Engelstalige content van Duitse stemmen voorzien, terwijl het hier vooral gaat om films, series en games voor kinderen en tieners.

Deze nieuwe AI technologie komt van ElevenLabs en is in staat om de stem en intonatie van de originele acteur aan te leren en op basis daarvan live de stem in een andere taal te laten horen. Qua efficiëntie een enorme winst voor de filmstudio’s omdat met deze techniek niet alleen dure stemacteurs de deur uit kunnen, maar ook omdat er nauwelijks coördinatietijd nodig is. Een film kan dus nog sneller vanuit de studio naar de bioscoop of streamingsdienst wat een zeer positief effect op de winst uit de producties moet betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.