Logo GadgetGear.nl
Google op een MacBook Pro
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google aangeklaagd om Pixel 4 advertenties

Google, iHeartmedia en 11 radiostations zijn in de VS in zeven staten aangeklaagd. Daarnaast heeft ook de Federal Trade Commission (FTC) een procedure tegen de twee gestart.

De rechtszaken zijn gericht op aanbevelingen van bekende radiosterren ten aanzien van de smartphone. Terwijl de presentatoren lof spraken over de smartphone, bleek dat ze die helemaal niet in bezit hadden. Met andere woorden, hun mening kon niet op feitelijke ervaringen gestaafd zijn. Via iHeartmedia heeft Google de bekendheden betaald om de smartphone te promoten. FTC wil een verbod op dit soort campagnes vanuit Google en iHeartmedia. Daarnaast is de FTC van plan een boete op te leggen van $9,4 miljoen, al is het de vraag in hoeverre dat een significant bedrag is ten opzichte van de omzetten die Google op de Pixel 4 heeft weten te noteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.