Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

From Scratch To Sport III

Weet je nog? Jaren 2004-2008 met Xzibit op MTV? Pimp My Ride, waar ouwe barrels omgetoverd werden tot bijzondere pronkstukken. Nou, dat level is iets te hoog gegrepen 🙂 Maar in de komende artikelen neem ik je mee naar From Scratch to Sport.

Ik ben opzoek gegaan naar toffe manieren om je auto een beetje op te leuken, zonder dat het bakken met geld moet kosten. Geen budget tuning, maar het komt in de buurt. Ramen blinderen, einddemper uitzoeken, oude onderdelen vervangen en natuurlijk een beter geluid. Stap voor stap, steeds iets erbij. Het modelletje van deze blog is een Opel Astra G Sedan uit 2000. Bijna niet kapot te krijgen en superleuk om iets leukers van te maken.

In deze blog hebben we Dynamische LED knippers aan de zijkanten gemonteerd, een lederen stuurhoes genaaid de Underseat Subwoofer geĂŻnstalleerd en zijn de ramen geblindeerd door Carglass.

Dynamische LED knipperlichten zijkant

Voordat je denkt dat ik een monteur ben, alles behalve dat. Ik heb een beetje wat je noemt het Pippi Lankous Syndroom: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Een beetje proberen, wat Youtube filmpjes bekijken en gewoon prutsen. Zo ben ik ook aan de slag gegaan met de zij-knippers. Ik zag een filmpje hoe iemand in de wielkasten schroefjes losdraaien en met zijn hand ver genoeg naar binnen kon om de lampjes naar buiten te drukken.

Natuurlijk liep ik weer tegen klinknagels van plastic aan. Maar na een beetje porren en wroeten kon ik genoeg ruimte maken om de knipperlichtkastjes naar buiten te duwen. De oude lampjes met fitting konden eruit en de nieuwe lampjes konden met een modernere fitting in de oude behuizing gestoken worden.

Even testen voordat alles weer terug zat en bingo! Het werkt. De lampjes komen gewoon van Aliexpress, maar zien er superstrak uit met een wat donkere look. Helemaal met het LED licht wat stromend knippert. Een beetje het Knightrider effect. Wat denk je er van?

Underseat Subwoofer

Poeh, dat was nog iets meer draden dan mij lief was. Maar het is gelukt. Omdat de installatie, de test en de beschrijving nogal veel en uitgebreid was heb ik er een apart artikel over geschreven. Mocht je overwegen om een Underseat Sub te nemen (wat ik zeker kan aanraden) lees dan eerst mijn review door. Zeker als je geen techneut bent zoals ik.

Ik merkte wel dat mijn huidige radio, van een ander merk, niet zo mooi aansluit op het willen en kunnen van de Sub. Dus reken maar van yes dat er met een paar weken een nieuwe radio moet komen, zodat de Subwoofer echt tot zijn recht komt.

Ramen Blinderen

De ramen blinderen met het autoruitfolie van Carglass was echt een succes. Ik moet bekennen dat ik met folie wel wat vraagtekens had. Hoe krijg je het zo strak en houd je dat zo. Het resultaat is echt super.

Ik mocht de auto ‘s ochtends brengen om 09:00 en op locatie hebben we gekeken naar de verschillende soorten folie. Wat het doet, hoe het eruit ziet en wat de kosten zijn. Omdat er mega veel te vertellen is over autoruitfolie (zoals warmtereductie, privacy glass, type blindering en zondoorlating) heb ik mijn bevindingen in een apart artikel geschreven. Deze review van de Carglass service vind je hier op GadgetGear.

Lederen stuurhoes

Man dat is klus. Nu kan ik wel naaien… Nee, ik maak ’em niet. Laten we zeggen dat ik hulptroepen heb ingeschakeld die het precieze werkje veel beter kon uitvoeren, dan ik. Want een stuurhoes is niets meer en niet minder dan een grote lederen lap. Er is een patroon met een dikke rode draad in voorbewerkt waardoor jij een zigzag patroon dient te naaien om de twee uiteinden aan elkaar strak te trekken.

Eventuele overgebleven flapjes leder kun je met een eenvoudig bijgeleverd krabbertje tussen je stuur duwen zodat het resultaat mooi weggewerkt is. Als het project eenmaal afgenaaid is en alle lapjes leer zijn verstopt heb je wel een prachtig resultaat. Alsof je er een heel nieuw stuur in hebt zitten.

Natuurlijk kun je een nieuw stuur kopen, een beetje racestuur is betaalbaar en veel mooier. Maar voor nu is het een leuke budget oplossing die je voor een tientje kunt kopen. Iets wat werk, maar dan krijg je een hoop voor terug. Je kunt zelf kiezen welk kleur stiksels draad je wenst, zodat je het een beetje op je auto interieur kunt afstellen. Ik koos daarom rood, omdat ik de vorige dag nog pedaal hoesje had gemonteerd.

Pedaal Covers

Mijn pedalen waren bijna helemaal afgesleten. Gevaarlijk, want je grip is weg en het ziet eruit alsof de hond eraan heeft zitten kluiven. Dus! Pedaal covers van metaal. Het idee is zo simpel, dat je bedenk; waarom heb ik dit niet bedacht. Een hard plastic cover met grip. daaroverheen een metalen plaatje in kleur en aan de onderkant een aantal klemmetjes die eerst losjes over je huidige pedaal klemt en daarna met schroeven muurvast zet. Een simpele en snelle oplossing die nog geen vijf euro kost. Kunnen we later wel eens verder snuffelen want echte nieuwe pedalen kosten.

 

Tot zo ver weer een verslag van de veranderingen in het Astraatje. Komt er nog meer? Ja, zeker. Een toffe Haaienvin Antenne, een dynamisch derde remlicht, einddemper en en een complete spuitbeurt! Maar dat is voor de volgende keer.  Benieuwd naar het resultaat van deze komende veranderingen? Volg de blog met de tag of volg de auto op Instagram.

Heb je leuke tips of ideeen voor de auto? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.