Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: Alutec Shark Racing Black wheels (17 inch Velgen)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig design
  • Hoogstaande kwaliteit
  • Toepasbaar voor alle maten
  • Prijs is eerlijk

THE BAD

Schoenen maken de man en velgen de auto. Maar zoals met schoenen is er zo veel aanbod. Waar moet je op letten als je gaat zoeken naar nieuwe velgen? Voor het project From Scratch To Sport gingen wij aan de slag met de tofste velgen van dit moment: de Alutec Shark!

Oké, je wilt dus nieuwe velgen. Dan moet je een paar zaken weten voordat je op zoekt kunt. Want niet iedere velg past op jouw auto. Bij velgen kijk je altijd naar de breedte van de velg, de steekmaat en de ET waarde.

ET Waarde

ET Waarde is de maat die wordt gebruikt om te zorgen dat de verhouding velg en wiel niet te ver naar buiten komt te staan. Meteen even iets uit de wereld helpen. ET is geen waarde, maar een maat. Een wiel bestaat uit twee delen. Het deel velg waar de band op gemonteerd zit en de spaken die voor de juiste verbinding zorgen met het midden van de naaf. ET betekent “Einpresstiefe”, oftewel wielbolling.

Hoe lager de ET van de velg, hoe verder het wiel naar buiten komt te staan. Als jouw auto een ET waarde van 35mm heeft en je monteert een velg met een ET van 10 mm, dan steekt het wiel 25mm te ver naar buiten. Gemiddeld genomen is een ET afwijking van 5 mm acceptabel.

Hoeveel inch

Hoe dikker, hoe beter? Waar vroeger 15 inch de standaard was, dit dat tegenwoordig al weer 17 inch. Houd rekening dat je eigenlijk niet meer dan twee inches boven je fabrieksvelgen moet gaan zitten. Dit zodat je geen onnodige schade toebrengt aan de wielbakken en ophanging. Het kan uiteraard wel, maar dan moet je wat extra modificaties toepassen.

Steek

Steek 4×100 geeft aan dat de velg 4 bevestigingsgaten heeft en 100 geeft aan dat de steekcirkel 100 millimeter is. De meeste autovelgen hebben 4 of 5 gaten. Velgen van oudere auto’s zijn soms uitgerust met 3, modernere soms 6 gaten.

 

Alutec Wheels

Alutec Wheels is een zeer bekende naam in Duitsland. Sinds 1996 daar gevestigd en tegenwoordig één van de meest succesvolle merken van lichtmetalen velgen. Hun visie is nooit veranderd: continu velgen ontwikkelen volgens de laatste trends met behoud van maximale kwaliteitsnormen. Je ziet geregeld Alutec binnen de Social in samenwerking met artiesten en influencers uit de autosport

Alutec Shark

De lichtmetalen velgen ALUTEC Shark zijn gebouwd om op de weg op te vallen en geven de auto de expressiekracht die het verdient. De bijzondere Matt black velgen zijn geen recht-toe-recht-aan, velgen. De organische vormen, het zwart tegen het wit met polished front ziet er geweldig uit en zorgen voortdurend voor een wow-effect!

De Alutec Shark, Matt black with polished front is beschikbaar in de volgende maten: 15 Inch, 16 Inch, 17 Inch, 18 Inch

De ALUTEC Shark lichtmetalen velgen zijn meer dan een gewone velg. Ze zijn afgestemd op de eisen van de weg en ontsluiten het volledige potentieel van jouw auto. Zowel qua bediening als qua uiterlijk. Voel de snelheid, voel het contact met de weg, ervaar de vrijheid.

Alutec Shark beschikbaarheid

Sizes 6.0 x 15, 6.0 x 16, 7.0 x 16, 7.0 x 17, 7.5 x 17, 8.0 x 18
PCDs 4×100, 4×108, 5×100, 5×105, 5×108, 5×112, 5×114.3
Load Ratings

Prijs

520, 540, 555, 570, 580, 610, 615, 635, 725, 740, 790

Prijs zijn vanaf 95,- euro per velg online te vinden.

 

Gebruikservaring Alutec Shark

Voor de Astra hebben we de 17inch 4 x 100 Alutec Shark gemonteerd. Een prachtig setje licht metalen velgen die echt opvallen. Het wit op de velgen doen meer lichtgrijs aan dan je op de foto kan zien, maar steken nog net zo tof af tegen het zwart. De gepolijste voorkant en gave golfbeweging van de velg zijn opvallend, maar door de kleurstelling niet te druk. In combinatie met de Michelin Pilot Sport 4 is het rijgenot geweldig en kijk je gemakkelijk twee keer om wanneer je deze velgen voorbij ziet komen.

Conclusie Alutec Shark

De Alutec Shark zijn moderne lichtmetalen velgen van hoge kwaliteit en een bijzonder gaaf design. Ze zijn is vrijwel alle maten te verkrijgen en geven echt die wow-factor. De Shark zijn in Nederland bij talloze online winkels te verkrijgen en zie je nu steeds vaker op de weg verschijnen. Zoek je een gave velg die opvalt, maar niet over de top is; dan zijn de Alutec Shark de tofste keuze op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.