Wat is een refurbished iPhone?

Een beetje techie heeft zich er al in verdiept, maar op fora van webshops als iBood of fora als GoT zien we nog steeds vaak de vraag voorbij komen wat een refurbished iPhone precies is.

Refurbished = Gereviseerd

Het klinkt spannend, zo'n refurbished iPhone. Refurbished is de Engelse term voor gereviseerd. Het gaat om producten, bijvoorbeeld een iPhone 7, die retour zijn gekomen. Het kan zijn dat het om een verpakking gaat die alleen een keer is geopend, of een product dat retour is gezonden binnen een proefperiode, danwel retour komt uit een inruil- of leaseprogramma.

Meer dan 'een tweedehandsje'

Een product dat op enige manier is gebruikt is, natuurlijk niet meer nieuw. Bijvoorbeeld bij een iPhone 7. Zo'n product is vaak nog prima te gebruiken. Je zou het dan een tweedehandsje kunnen noemen, maar die naam doet een refurbished product lang niet altijd eer aan. Er is namelijk een belangrijk verschil.

Kwaliteit is belangrijk, maar niet gegarandeerd

Bij een refurbished product, mag je er vanuit gaan dat een expert het product heeft bekeken en getest op de juiste werking. Dat eventuele (optische) defecten worden verholpen. Dit herstellen van defecten heet reviseren. En of het nou om het wegpoetsen van krasjes of het plaatsen van een nieuwe accu gaat, is niet gespecificeerd. Sterker nog, Apple is erg gebrand op de accukwaliteit. Zo schakelt Apple de prestaties van de chipset omlaag wanneer de accu verouderd. Een gereviseerde iPhone 7 met een nieuwe accu aan boord, zal dus sneller aanvoelen dan een gebruikt exemplaar van marktplaats.

Het gaat dus om een apparaat dat, na controle en revisie, echt weer fit is om lang mee te gaan bij een nieuwe eigenaar. Door smartphones als de iPhone 7 een tweede leven te geven, verminderen we bovendien de afvalberg. Dus ook vanuit dat aspect, is refurbished echt wel een goed verhaal.

Prijsvoordeel

Een belangrijk argument is natuurlijk ook het prijsvoordeel van refurbished. Zou je nu een iPhone 7 nieuw kopen, ben je nog een goede €390 bij de KPN kwijt. Koop je datzelfde toestel refurbished, dan ben je nog maar €240 kwijt. Je houdt dus €150 over voor andere zaken. Daar KPN een grote, gerenommeerde partij is, mag je er vanuit gaan dat het reviseren van het toestel op hoogwaardig niveau wordt uitgevoerd. Waarom? Daar ga ik je nu alles over vertellen.

Zo veilig is refurbished

Is een refurbished artikel aankopen altijd een veilige aankoop? Dat hangt helemaal van de verkoper af. Heeft deze originele onderdelen gebruikt, of van een ander merk? Is deze skilled genoeg om alle mogelijke defecten in beeld te krijgen? Dat zijn vragen die lastig te beantwoorden zijn, maar wel heel belangrijk. Hoewel onderdelen van derden erg goed, zo niet, beter kunnen zijn, werkt Apple het gebruik van niet-originele onderdelen echt tegen. In jouw iPhone moeten dus de juiste onderdelen worden geplaatst.

Vaak zit het bij grotere verkopers als een KPN wel goed. Bovendien bestaat er een certificaat van Techniek Nederland in samenwerking met Tüv die de werkwijze van dergelijke verkopers beoordeelt. Doet de verkoper het goed, dan zou je zelfs kunnen zeggen dat de controle op de kwaliteit misschien nog wel hoger ligt dan bij een product dat direct van de productieband loopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dennis van Dijk
Mijn passie zit in muziek en entertainment. Deze passie draag ik graag sinds 2012 uit op GadgetGear.nl.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram