Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Honor 20 Pro, zo shiny was Android nog nooit!

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Bloedsnel
  • Erg mooi
  • Erg sterke cameraprestaties

THE BAD

  • Niet waterdicht
  • Display mag helderder in de zon
  • Bloathware
  • Macrocamera stelt nog niet veel voor

Het is zonder twijfel één van de meest shiny Android smartphones in het Nederlandse schap. Qua design is de Honor 20 Pro echt een statement waar over is nagedacht. Bovendien levert Honor een sterke quad-camera mee.

Unboxing

We ontvingen van Honor een vroege sample. Dat wil zeggen dat de documentatie nog niet in het doosje zit. Verder is het een mooie, complete levering van Honor.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/481312199350235/

Design

Als je van Shiny houdt, is de Honor 20 Pro misschien wel het mooiste toestel dat je op dit moment zal vinden. Honor is al jaren trendzetter op het gebied van kleuren en reflecties achterop smartphones. Ook nu hebben ze weer een sterke prestatie geleverd met dit toestel.

Je krijgt voor en achter, glas. Bijeengehouden met een metalen frame. Achterop valt de quad-camera meteen in het oog, maar zie je geen vingerafdrukscanner. Dit wekt de suggestie dat deze in het display zit. Maar daar heeft Honor toch echt bespaard om de prijs te kunnen drukken. De vingerafdrukscanner zit weggewerkt in de wat grote power knop. Zo deed Sony het vroeger ook en ik ben persoonlijk echt wel happy met deze oplossing. Je Gebruikt de power knop immers toch om het display aan te zetten. Prima dus. Het toestel is niet waterdicht.

Display

In het display van de Honor 20 zit een gaatje. Dit doet natuurlijk denken aan het ontwerp van de Samsung Galaxy S10 en Samsung Galaxy Note10, maar met de Honor View20 waren de Chinezen toch eerder met dit design.

Je krijgt in dit toestel hetzelfde display dat ook aanwezig is in de Honor 20. Namelijk een 6,26 inch IPS LCD display met een FullHD+ resolutie. Met 412 pixels per inch, is dit haarscherp tijdens het gamen en het kijken van streams.

Android 9 en Magic UI

De Honor 20 Pro draait op Android 9. Honor vult dit aan met haar Magic UI 2.1. Voorheen gebruikte Honor EMUI, de grafische schil die Huawei ook op haar toestellen gebruikt. Vorig jaar werd daar een afsplitsing in gemaakt zodat Honor een meer eigen ontwerp kon gaan hanteren. Hoewel de twee nog erg op elkaar lijken, worden de verschillen toch wel duidelijk. Honor begint echt haar eigen uitstraling te krijgen.

Helaas plaatst Honor nog wel bloathware op het toestel. Denk aan apps van Facebook, Amazon en Booking.com. Wel waarderen we de app die helpt om Fortnite gemakkelijk te installeren.

Specs

De Honor 20 Pro draait op de HiSilicon Kirin 980. Met de introductie van deze chipset liep HiSilicon afgelopen jaar ver voor op de markt, en nog steeds zijn de prestaties fantastisch. Mede door de 8GB aan werkgeheugen die in de Huawei P20 Pro aanwezig is. Dit wordt aangevuld met de Mali-G76 MP10 GPU.

Voor gamers is er nog meer goed nieuws. Honor heeft haar eigen GPU Turbo technologie ontwikkeld. Daarmee wordt de GPU verder versneld, waardoor games er nog beter uit moeten zien. Helaas liet ons toestel het niet toe benchmarks te draaien.

Het toestel komt verder met 8GB werkgeheugen. Daarnaast krijg je 256GB opslagruimte en ook dat geeft veel comfort. Voor het verplaatsen van data maakt Honor gebruik van USB 2.0 over USB-C.

Audio

Tijdens het gamen, maar ook tijdens een film, of bij het luisteren van muziek, is een goede DAC erg belangrijk. De DAC in de Honor 20 Pro kan moeiteloos met 32-bits hi-res audio overweg. Dit levert een zeer scherp en zuiver geluid op. Top!

Draadloos

De Honor 20 Pro is een 4G smartphone met ondersteuning voor dual-band Wi-Fi. Bluetooth 5.0 is aanwezig, net als NFC. Bluetooth ondersteund audiostreaming met maximaal aptX HD kwaliteit.

Voor plaatsbepaling lijkt Honor ook alles uit de kast te trekken. Zo is er ondersteuning voor de satellieten van het GPS (VS), Glonass (RU), BDS (CN), QZSS (JP) en Galileo (EU) netwerk. Opvallend is dat Honor ook een infrarood LED plaatst. Het is dus mogelijk om TV’s en andere apparaten direct te bedienen.

Fotocamera’s

De selfie camera heeft een indrukwekkende resolutie van 32 megapixels. Met f/2.0 is hij op papier niet heel lichtgevoelig, maar toch worden we wel blij van de prestaties. Bij weinig licht, zal het display van het toestel wit worden. Zo geeft Honor wat extra licht mee. Leuk is dat je in de selfie modus ook panorama’s kunt schieten. Het aan elkaar plakken gaat daarbij niet altijd goed, maar vaak wel.

Achterop krijg je een quad-camera mee. De main camera is met 48 megapixels van een formaat dat redelijk standaard begint te worden. Maar de prestaties zijn buitengewoon goed in balans. Contrasten zijn mooi en lichtgevoeligheid is ook echt prima. Deze camera beschikt over optische beeldstabilisatie.

Je krijgt een telescoopcamera van 8 megapixels. Samen met de main camera, maakt deze gebruik van de laser autofocus. Bovendien is optische beeldstabilisatie aanwezig in deze camera.

De groothoekcamera beschikt over een 16 megapixel beeldsensor. Optische beeldstabilisatie ontbreekt, maar daar heeft deze camera niet heel veel aan.

Tenslotte is er nog een 2 megapixel macro camera. Dit is nieuw bij Honor. We hopen dat hier snel betere sensoren achter gaan zitten. Aan de huidige 2 megapixel hebben we in de praktijk nog niet heel veel.

Wanneer je foto’s schiet met de Honor 20 Pro, is het mogelijk om deze in RAW te schieten. De camera legt ze dan vast in .dng formaat. Ideaal voor Photoshop, Lightroom en vele andere programma’s.

Videocamera’s

De camera’s van de Honor 20 kunnen ook gebruikt worden voor video. De selfie camera is nog wat beperkt qua kijkhoek, maar is elektronisch gestabiliseerd. Daarmee levert deze betere prestaties dan de selfie camera van bijvoorbeeld de Huawei P30 Pro. Erg fijn!

De reguliere camera’s maken hier ook dankbaar gebruik van hun beeldstabilisatie. De camera’s achter kunnen in 4K filmen waar de selfie camera het met FullHD moet doen. Mooi is dat je op de achtercamera’s live tussen lenzen kunt schakelen. De kleuren zijn dan niet allemaal helemaal hetzelfde, maar het levert veel creatieve mogelijkheden op. Leuk!

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/597115457481967/

Accuduur

De Honor 20 Pro komt met een stevige, 4.00mAh accu. Deze kan met de meegeleverde 22,5 Watt Huawei SuperCharge lader worden opgeladen. Voor een halfvolle accu, ben je 30 minuten aan het laden. Op een volle accu kan ik anderhalve dag werken met het toestel. Draadloos opladen behoort nog niet tot de mogelijkheden.

Conclusie: Honor 20 Pro

Natuurlijk heeft Honor naar besparingen gezocht om een snel vlaggenschip met goede camera neer te kunnen zetten, zonder de hoofdprijs te hoeven vragen. Dit zit echter vooral in de luxe. Ja, het display had nog wat feller gemogen, zeker in de volle zon. En helaas zit er ook wat bloathware op. Jammer. Maar verder is dit toestel echt een vlaggenschip zoals je dat van Honor mag verwachten.

Honor 20 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.