Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Honor 20, het entertainment beest

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Erg goed LCD display
 • Bijzonder ontwerp
 • Enorm goede selfie camera
 • Erg sterk in gaming
 • Goed geluid
 • Prima camera's

THE BAD

 • Honor installeert bloathware
 • Marco camera laat nog te wensen over

Het merk Honor heeft een sterke focus op jongeren, dus entertainment. De Honor 20 combineert de snelste chipset van HiSilicon met een erg goed display en een prima geluid. En je krijgt natuurlijk een Fortnite skin… 😊

De Honor 20 familie

De Honor 20 familie bestaat momenteel uit drie modellen. De Honor 20 is het basismodel. Daaronder ligt de Lite. Al zou je kunnen stellen dat dat een compleet ander toestel is. Een druppelvormige selfie camera zorgt al voor een heel ander beeld. Hoewel het toestel scherp geprijsd is, is op heel veel elementen bespaard. De Honor 20 Pro is eigenlijk vooral een luxepaardje met een heel wat stevigere camera aan boord. Daarnaast meer geheugen om nog net iets snellere prestaties neer te zetten.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/478180296345896/

Unboxing

Wij pakten de Honor uit. Belangrijk om te weten is dat we een vroege versie van de verpakking hebben ontvangen. Zo ontbreekt het bij ons bijvoorbeeld aan een handleiding. Maar dit zat er wel bij:

 • Honor 20
 • SIM tool
 • USB-C naar 3,5mm adapter
 • USB-C kabel
 • 22,5 Watt Huawei SuperCharge lader

Design

Voor de uiteindelijke review ontving ik de Honor 20 in de midnight black uitvoering. Qua reflecties verwachtte ik weinig, maar ook hier zitten de bijzondere reflecties in. Al vallen ze iets minder op. Maar leg je de Honor 20 tussen andere zwarte smartphones… dan knalt hij nog steeds!

De achterkant is van glas, net als de voorkant van het toestel. De twee glazen panelen worden met een metalen frame bij elkaar gehouden. Dit metaal is ook iets gezwart om een mooie, donkere uitstraling te geven. Misschien een tikje zakelijk? Hoe dan ook, het toestel ziet er heerlijk uit.

Op de achterkant zien we wel een camera bump, maar niet langer een vingerafdrukscanner. En die vingerafdrukscanner zit ook niet onder het display. Mogelijk om de prijs van het toestel laag te kunnen houden. Daarom is de scanner in de power knop geplaatst. Slim en enorm effectief. Ja, Sony begon hier jaren geleden mee, maar we zijn blij dit bij Honor weer terug te zien. Het beste alternatief als een vingerafdrukscanner onder het display prijstechnisch niet kan.

Display

Met 6,26 inch, krijg je een erg mooi formaat display mee. Honor heeft voor LCD gekozen, wat met het prijskaartje te maken zal hebben. Toch heeft het display een prima kijkhoek en contrast. Bovendien reageert het lekker vlot wanneer je aan het gamen bent.

Het display krijgt een resolutie mee van 1080×2340 pixels. Dat is een FUllHD+ resolutie. Op 6,26 inch is dat een prima resolutie om van films en series te genieten. In het display zit een gaatje voor de selfie camera. Dit doet misschien denken aan de Samsung Galaxy S10 series van Samsung, maar de Honor View20 was toch echt het eerste toestel op de markt met dit gaatje.

 

Android en Magic UI 2.1

De Honor 20 draait op Android 9.0 en wordt qua updates goed bijgehouden door Honor. Bovendien gaat het toestel ook Android Q (10.0) krijgen. Hij zal dus nog lang actueel blijven. Over Android, giet Honor haar Magic UI 2.1 skin. Magic UI is een aftakking van EMUI van Huawei. Deze heeft vorig jaar plaatsgevonden. Langzaamaan beginnen we dan ook verschillen te zien in de vormgeving van Android.

Helaas heeft Honor wel bloathware (reclame) op het toestel gezet. Je krijgt de Booking.com app of je dat nou wilt of niet. Ook installeert Honor standaard Facebook, Amazon en een Fortnite Installer. Dat laatste snappen we en zijn we wel blij mee. Fortnite is voor veel gamers enorm belangrijk. Met de installer heb je de game zo op je toestel staan. Daarnaast krijgen Honor gebruikers een Fortnite skin op basis van het IMEI nummer van het toestel.

Je krijgt met Magic UI 2.1 zelfs een compleet nieuw bestandssysteem mee. Huawei heeft enige tijd geleden het EROFS bestandssysteem ontwikkeld. Hierdoor worden leessnelheden op het toestel tot 20% sneller dan op toestellen met hetzelfde geheugen, maar een oudere software versie.

Specs en benchmarks

Bovendien beschikt het toestel over GPU Turbo 3.0, wat snelle prestaties voor gamers mogelijk maakt. Honor schat dat de prestaties voor gamers zo’n 10% hoger ligt dan zonder GPU Turbo. Met de aanwezigheid van de HiSilicon Kirin 980 chipset, krijgen gamers echt topprestaties van de Honor 20, zoals je in de benchmarks kunt zien.

Fotocamera’s

De Honor 20 serie wordt gekenmerkt door de quad camera. Ook in deze Honor 20 zit er één. De main camera heeft een dikke 48 megapixels beschikbaar. Met f/1.8 is deze behoorlijk lichtgevoelig. Qua beeldstabilisatie presteert hij aardig. Hij krijgt ondersteuning van een 2 megapixel dieptecamera.

Voor de telezoom, speelt het toestel een beetje vals. Het gooit de megapixels omlaag en cropt daarmee eigenlijk op de 48 megapixel beeldsensor. We verwachten niet dat iemand dat echt door heeft, want de kwaliteit is daardoor echt nog prima.

Je krijgt ook een groothoekcamera in deze opstelling. Het betreft een 16 megapixel camera. Ook die is relatief lichtgevoelig.

Bijzonder is de macro camera die Honor in het toestel legt. Helaas is deze maar 2 megapixels. Voor echt mooie kiekjes niet heel bijzonder dus. Het voelt een beetje alsof Honor probeert er achter te komen of de gebruiker hier meer mee zou willen doen. Hoe dan ook, de aanwezigheid is uniek.

Selfie camera

De selfie camera is werkelijk de beste die we tot nu toe hebben gezien. Honor heeft hier een indrukwekkende 32 megapixel camera voor gereserveerd. En dan kun je ook nog panorama’s schieten in de selfie modus. Wouw!

 

Videocamera’s

Wanneer je filmt, kun je ook van drie lenzen gebruik maken. Je start altijd op de main camera, maar kunt ook naar de groothoek en naar de telezoom schakelen. En dit kan tijdens het filmen. Echt top. Maar… vooral de groothoek heeft erg snel last van beeldruis. In het schemer heeft de groothoek dus wat moeite. Filmen kan wel op 4K en voor slo-mo fans, op 720p film je met 960 frames per seconde. Wel is het wat lastig om het slowmotion moment echt goed te timen. Maar met een beetje oefening, leer je de functie goed genoeg kennen. Check onderstaande video voor de voorbeelden.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/470466103745857/

Accuduur

Qua accuduur niets te klagen over de Honor 20. Een kleine twee dagen is geen enkel probleem als je zuinig aan doet. Het opladen met de Huawei SuperCharge lader gaat bovendien enorm snel. Top!

Conclusie: Honor 20

Met een prijskaartje van €499 koop je met de Honor 20 al echt een entertainment monster. Een toestel waar menig gamer helemaal blij van zal worden. En ja, er is nog niet upsell naar de Honor 20 Pro, maar dat is vooral een upgrade voor liefhebbers van fotografie en video. Is dat niet belangrijk, dan is dit dé aankoop voor gamers met een klein budget.

Honor 20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.